Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


maklube tarifi

kardeşlerim maklube tarifini bilen varmı aranızda buraya bi zahmet yazsanız..

firdevs27 kardeşim sen bu tarifi mutlaka biliyorsundur bizimle paylaşırsan çok memnun olurum...

MALZEMELER:
*4 Su bardağı pirinç
*1kilo kavurma
*5 bardak su
*4 tane patlıcan
*4 tane havuç
*6 tane patates
*1 konserve mısr
*1 konserve bezelye
*yeteri kadar tuz
*kızartmak için zeytinyağ(patlıcan havuç patates)
*pilav için 1paket yağ



YAPILIŞI

Önce pirinç pilavını normal şekilde yapılır.pilav pişerken kızrtma tenceresinde patatesler sonra havuçlar sonra patcanlar kızartılır tabi isteğe göre doğranarak kavurma ısıtılır .derin bir tencereye önce pişmiş eti yayarız sonra etin üstünü kapatacak şekilde pilavı koyarız sonra pi
lavın üstüne bezelyeleri dökeriz sonra yine pilavı yayar üstüne patatesleri sonra pilav sonra havuç sonra pilav sonra patlıcan sonra pilav sonra mısır sonra kalan pilavı dökeriz hepsi pasta gibi kat kat olur.tencereye 1kaşıkla basarız tencereyi ya tepsiye yada geniş büyük bi tabağa ters çeviriz yanlarına kıvırcık salatası yaparız afiyet olsun

AFİYET OLSUN......(RESMİNİ KOYAMADIM YAA ALMIO ;D ;D)

Resimde benden olsun..Bu yemek hakkında ne kadar çok görüş varmış meğer.Ama ortak nokta öğrenciler arasında meşhur olması galiba..Birde adı makrube mi yoksa maklube mi?


kardeşlerim makrube tarifini bilen varmı aranızda buraya bi zahmet yazsanız..

firdevs27 kardeşim sen bu tarifi mutlaka biliyorsundur bizimle paylaşırsan çok memnun olurum...


;D

daha 2-3 gün önce yaptık :D

Şahane bir yemektir herkese tavsiye ederiz. ;)
ankaragüzeli kardeşim tarifi yazmış ama madem benden istemişsin başım üstüne hemen bir tarif yazayım

:-[ prof kardeşim yemeğin adı makrube değil "maklube"
çok severim hakikatten ağzını tadını biliyon haaa ;)



Maklube


Malzemeler:


750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay bardağı konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

Pilav için:

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı mısırözü yağı,
Tuz

Patatesleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)



HAZIRLANIŞI :

Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.

a- Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim.

b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.

c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım.


dipnot geçeyim kırmızı et yemeyen olabilir onlarda 1 adet tavuk koyabilirler
;)

ya olmaz ki ama canım istedi şimdi ne olacak :P :)

teşekkürler arkadaşlar..


hmm...

demek buymuş o yemek..

bir kardeşimiz bahsediyordu..ilk defa duyuyor idim..

bikaçgün sonra yapacak..

bakalım bahsedildiği kadar güzelmiymiş..

Bende yemıstım etsız kısmından ::) :) gayet guzeldı..teşekkurler


Bende yemıstım etsız kısmından ::) :) gayet guzeldı..teşekkurler


Aaaaaaaaa Zambak ama etsizde olmaz ki, o zaman sen kuru kuru pilav yemişsin, maklube değil... ;)

et pek yıyemıyorum kardeşim :-[ ama dedım ya etsız tarafı bıle cok guzeldi :)

sayın prof iştahlarımız kabardı birden.gerçektende çok hoş bir yemekti.acaba forumdaki arkadaşlardan bu yemeğin tarihçesi hakkında bir bilgisi olan varmıdır.


sayın prof iştahlarımız kabardı birden.gerçektende çok hoş bir yemekti.acaba forumdaki arkadaşlardan bu yemeğin tarihçesi hakkında bir bilgisi olan varmıdır.

Yakında cevabı gelir ;)
Bu arada ben de az önceye kadar makrube diyordum öğrenmiş olduk sayende Firdevs kardeşim ;)

bende bu yemeği forumlardan duydum kendim hiç denemedim

ama nurcu kardeşlerin arasında çok yaygın olan bir yemek çeşidi
genelde onlardan duyuyorum...

[IMG]http://img264.imageshack.us/img264/3209/01s063dp91lm8.jpg[/img]



buyrun bakalım
yapan bilen varsa bizide davet etsin : )

750 gram kuşbaşı et

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak su

3-4 adet orta boy patates,

1 çay bardağı konserve bezelye,

1 adet orta boy havuç,

tuz, karabiber,

1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

Pilav için:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak su

Yarım su bardağı mısırözü yağı,

Tuz

Patatesleri kızartmak için:

1 su bardağı sıvı yağ,

1 adet et suyu tableti (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI :

Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim

a- Etleri düdüklü tencereye alalım Üzerine biraz çıkacak

kadar sıcak su ekleyelim Orta hararetli ateşte

haşlayalım Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve

karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim Konserve

bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu

ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim

b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak

dilimler halinde keselim Kızgın sıvı yağda yarı yarıya

pişecek şekilde kızartalım Etlerin üzerine bir sıra

patates döşeyelim Arzuya göre tencerenin kenarlarına

da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim

c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç

su yıkayalım Sularını süzelim Ayrı bir tencereye sıvı yağı

alıp, kızdıralım Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım

Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin

üzerine yayalım 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1

et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip,

karıştıralım Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından

yavaşça suyu boşaltalım Tencerenin kapağını örtüp, ağır

ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek

pişirelim Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez

örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım Tencereyi düz

bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini

bozmadan özenle çıkartalım

afiyet olsun

yani arkadaşlar harikasınız varya.evde tek olanlar canı çekince nasıl yapıp yesin bu güzel yemegi.ellerinize saglık valla çok güzel olmuş....

mükemmel birşey... öğrenci evlerimizin vazgeçilmezi ;) ama bu yemekte kalabalık yenıyor..öyle zevki çıkıyor ;)
nöbetçitken ben yapmıştım bunu bi arkadaşla ve hocamızla.. bulaşığı çok oluyor habrnz olsun ;)


yani arkadaşlar harikasınız varya.evde tek olanlar canı çekince nasıl yapıp yesin bu güzel yemegi.ellerinize saglık valla çok güzel olmuş....
bizde ikimiz yapalım olmazmı.. :P


Firin ve Et Yemekleri

MollaCami.Com