Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Terim çıkış için yeni adımlar atmalı

Galatasaray güzel oyunu unuttu. Ya da rakipler iyi oynuyor. Oynamaya başladı da diyebiliriz.

Orduspor geçen hafta iyi oyunla G.Saray′ı yenmişti.

Bu hafta da Eskişehir iyi oyunla G.Saray′dan puan aldı. Takımlar oyun kalitesini yükseltirken G.Saray′ın oyun kalitesi düştü. Bu işte bir anormallik var. Şampiyonlar Ligi′nde Manchester United′e maç kaybedildi. Ama G.Saray o maçta çok iyi oynamıştı. Sonrasındaki maçların tamamında G.Saray′ın iyi oyunu yok. Braga İstanbul′da mutlaka yenilmesi gereken önemli rakipti.


G.Saray o maçı da kötü oyunla kaybett. G.Saray′ın negatif olarak istikrarı hayra alamet değil. Fatih Terim mutlaka gidişatı tersine çevirmek için yeni hamleler yapmak zorundadır. Geçen sezon işler kötü giderken ve G.Saray tek forvetle oynarken, Terim çift forvet hamlesini yaparak değişimin kıvılcımını yakmıştı. Şimdi de böyle bir değişimin gerekli olduğunu görüyoruz.


Hatta haftalardır yüzüne bakmadığı Baros hamlesine bile ihitiyacı olabilir. Çünkü G.Saray′ın forveti bölgesinin sıkıntılı olduğu gözleniyor. Necati geçen sene devre arası transfer edilerek çok önemli katkı sağlamıştı. Şampiyonluk yolunda Necati′nin kritik golleri olmuştu. Ama forvet hattına Umut ve Burak′ın transferi sebebiyle gönderildi. Umut için olumsuz şeyler yazmayacağım. O rakibe pres yaparak, defansı zorlayarak rakibin defans dengesini bozan adam. O da bunu her maçta yapmaya çalışıyor. Burak′ın bu özelliği yok.


Elmander olmayınca da G.Saray hücum zenginliği yaşayamıyor. Burak top tutma yani kaleye sırtı dönük oynamada çok eksik bir oyuncu. Böyle olunca G.Saray forvet hattı, rakibe üstünlük kuramıyor. Buradaki sıkıntı acilen giderilmeli.
Orta sahada oynayan iki önemli oyuncu Melo ve Selçuk aynı zamanda G.Saray takımının direği. Bu iki oyuncu kötü oynayınca G.Saray adeta duruyor. Çok beklentilerle transfer edilen Hamit seyirci desteğini tamamen kaybetmek üzere.


Bu takımın önemli parçası olduğu yokluğunda daha iyi anlaşılan Engin′in olmayışı, G.Saray′ın sürpriz hamle adamı eksikliğini derinden hissettirdi. Ambramat′ın Kayseri′de oynadığı pozisyonda oynamaması onu da etkili olmaktan uzak bıraktı. Defansif anlamda da G.Saray′ın sıkıntılı olduğunu görüyoruz. Cris, henüz uyum aşamasında. Riera zorunlu olarak sol bek oynuyor. Çok katkı yaptığı söylenebilir mi? Danny sürekli oynamaya aday bir stoper. O da takıma alışma devresinde.


Ligin daha başındayız. Hem Şampiyonlar Ligi için G.Saray′ın oynayacağı 4 maçı daha var. Henüz her şey bitmiş değil. Teknik Direktör Fatih Terim vizyonunu konuşturacak ve G.Saray′ın sıkıntılı bu devreden çıkmasını sağlayacak adımları atacaktır. Her ne kadar Ünal Aysal Şampiyonlar Ligi için "gruptan çıkamasak başarısız olmayız" dese de, takımdan ve Terim′den beklentiler kamuoyunda hayli yüksek..

Said OKUR / Yeni Asya Gazetesi


Spor Haberleri

MollaCami.Com