Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ve Türkiye çeyrek finalde...

Ve Türkiye çeyrek finalde...

A Milli Takım, Euro 2008 finallerinde gruptan çıkmak için Çek Cumhuriyeti karşısında sergilediği muhteşem mücadeleyle sahadan 3-2 galip ayrılarak çeyrek final biletini aldı...

Karşılaşmadan notlar

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grubundaki son ve kader maçına çıkan Türkiye'yi desteklemek üzere çok sayıda gurbetçi maça geldi. Çevre kentler ve ülkelerden Cenevre'ye akın akın gelen gurbetçiler karaborsa da bile bilet bulmakta zorlanırken, karşılaşmada kale arkası biletlerin karaborsada 150 Avro'ya kadar alıcı bulduğu öğrenildi.

Stat önünde toplanan çok sayıda Türk ve Çek taraftarlar, ilginç kıyafetleri ve yaptıkları coşkulu gösteriler ile ilgi çekti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı stat çevresinde polis, stada gelenleri sıkı bir aramadan geçirdikten sonra içeri aldı.

Karşılaşmaya basın mensuplarının da ilgisi oldukça yüksekti. Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçını toplam 264 foto muhabiri ve spor yazarı izledi.

A Milli Takım'ın çeyrek finale çıkması açısından mutlak yenmesi gereken karşılaşmayı Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile eski bakanlardan Fikret Ünlü ve Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ile birlikte tribünde izledi.

Ay-yıldızlılar, şampiyonadaki 3. maçına klasik kırmızı-beyaz formasıyla çıkarken, karşılaşma öncesi taraftarlar futbolcuları tek tek tribüne çağırarak, sevgi gösterisinde bulundu.

Stat: Stade de Geneve

Hakemler: Peter Fröjdfeldt, Stefan Wittberg, Henrik Andren (İsviçre)

Türkiye: Volkan, Hamit, Emre Güngör, Servet, Hakan Balta, Arda, Tuncay, Mehmet Topal, Aurelio, Semih, Nihat

Çek Cumhuriyeti: Cech, Grygera, Ujfalusi, Rozehnal, Jankulovski, Galasek, Matejovsky, Polak, Sionko, Plasil, Koller

İki takım sahaya çıktı...Ve maç başladı...

1. dakika Maça Çekler başladı. İl atak Çeklerden. Matejovsky'nin topla buluşur buluşmaz ceza alanı dışından vurduğu şut auta çıktı.

2. dakika sağ kanattan gelen Matejovsky Servet tarafından düşürüldü. Çekler serbest vuruş kullandı. Ceza sahasının arkasına gelen top Koller'in kafasında auta çıktı.

6. dakika . sarı kart Mehmet Topal. Çekler bu dakikalarda etkili geliyor.

10. dakika sarı kart Aurelio. Servet Koller'e faul yaptı. İtiraz eden Aurelio kart gördü. Serbest atışta ceza alanına gelen top Koller'in vuruşunda auta çıktı. Eğer Türkiye gruptan çıkarsa Aurelio cezalı duruma düştü.

12. dakika Sol kanattan geldik... Aurelio ceza sahası içerisine doğru ortalıyor... Arka direkte Tuncay var... Tuncay zor pozisyonda vurdu kafayı... Dışarıya...

14. dakika Çeklerin serbest atışında ceza alanına gelen topu savunmamız uzaklaştırıyor.

17. dakika Semih ve Arda ikilisinin rakip sahaya taşıdığı top Tuncaya geliyor. Tuncay yaklaşık otuz metreden vuruyor. Top az fakla dışarda.

18. dakika Matejovsky'nin sert şutunda Volkan başarılı..

20. dakika Sağ köşe gönderinin hemen dibinden taç atışı kullanacağız...Atışı hemen kullanıyoruz... Mehmet Topal'ın önünde kaldı... Mehmet kaleyi görür görmez ceza sahasının önünden sert vurdu... Dışarıya gidiyor...

22. dakika Sionka ceza sahamızın önünden, kaleyi görür görmez vurdu... Az farkla üssten dışarıya gidiyor...

30. dakika Ceza alanına gelen topu Semih kafayla Nihat'a indirmeye çalıştı. Top savunmadan taca çıktı. Sonrasında kazanılan korner vuruşu da Çek savunmasından döndü. Çıkan topa gelişine vuran sevrvetin topu Cech'te kaldı.

31. dakika rakiple girdiği mücadelede karnına top gelen Hamit yerde kaldı.

34. dakika sağ kanattan gelişen atakta Grygera'nın ortasına kafayla çıkan Koller, Çeklerin golünü atıyor...Türkiye 0 - 1 Çek Cum.

36. dakika kazanılan serbest vuruşu kullanan Nihat'ın sert şutu barajdan kornere çıktı. Milliler Çek savunmasını aşmaya çalışıyor.

38. dakika Çek Cumhuriyeti'nde Matejovsky yerde kaldı. Kendi arkadaşı ile çarpışan bu oyuncu oyuna devam edemiyor. Çek'ler oyuncu değişikliğine gitmek zorunda kaldı ve Jarolim oyuna dahil oldu.

42. dakika Servetin Koller'e yaptığı faul sonrası serbest vuruş kazandılar. Ceza alanına gelen orta yine tehlike yaratıyor...aut...

İlk yarı bu skorla sona eriyor...

İkinci yarı başladı.. Semih'in yerine Sabri oyunda

46. dakika Nihat'ın kullandığı serbest vuruşta ceza alnına gelen topu Aurelio topuğuyle içeri yükseltti. Top kaleci Cech'te kalıyor.

48. dakika Sol kanattan çok hızlı gelen Arda tüm rakiplerini geçti ancak ceza alnanına girer girmez defansa taıldı...

51. dakika Sol kanattan Hakan Balta'nın güzel ortası Nihat'a gelmiyor. Kaleciyle karşı karşıya olan nihat'tan önce savunma kornere vuruyor.

53. dakika Hamit'in serbest vuruşta yaptığı ortaya ceza alanında Tuncay kafayla vuruyor. Ancak top kalecide kaldı..

55. dakika milliler bastırıyor. Sağ kanattan Arda'nın ortası yine kaleci Cech'te kaldı..

57. dakika sağ kanatta çizgde rakibini geçen Sabri kala önündeki Tuncayı düşümüyor ancak Çek savunması yine araya giriyor.

Oyuncu değişikliği: Mehmet Topal'ın yerine Kazım oyunda...

59. dakika Tuncay güzel hareketlerle rakiplerinden kurtulup topu Ardaya kazandırdı. ceza alanına yaptığı orta kalecide kalıyor.

Emre sakatlık geçiriyor. Zorunlu değişiklikle yerine Emre Aşık giriyor.

61. dakika Hakem Emre'nin oyuna girmesine henüz izin vermedi. Takımımız sahada 10 kişi kalmışken sağ kanattan gelen Sionko'nun içerdeki Plasil'e yaptığı orta sonucu Çekler ikini golü de buluyor...

68. dakika Arda'nın ceza alanına uzak bir noktadan ypatığı ortada topla buluşan Tuncay, kötü bir kafa vuruşuyla topu Cech'in kucağına bırakıyor....

71. dakika sağdan gelen Çek atağında ceza alanında tpa gelişine vuran Polak'ın topu direkten döndü. Milliler ikinci golün şokunu hala atlatamamış görünüyor.

72. dakika topla tek başına yarıalanımıza giren Rozehnal'ı Emre Aşık faulle durdurdu. Emre sarı kart görüyor...

75. dakika Ve Goooooollllll Ceza alanında topla buluşan Hamit, topu dışarı doğru çıkarıyor. Sol kanattan ceza alanına giren Arda topa gelişine vuruyor ve topu Cech'in parmaklarının ucunda ağlara gönderiyor... Türkiye 1 - 2 Çek Cum.

80. dakika Milliler bastırıyor. Arda'ya faul yapan Galasek sarı kart görüyor. Çeklerde Kadlec'in yerine Plasil oyunda.

82. dakika ceza alanının dışında gelen ortada topla buluşan Servet, müsait pozisyonda topu az farkla dışarı gönderiyor.

87. dakika Gooooooooooooooooolllllllllllllllllll. Sağ kanattan Hamit'in cezaalanına ortasında top kaleci Cech'in elinden kaçıyor. Nihat dönen topu kaleye gönderiyor...

90. dakika ve Gooooooooooooooolllllllllllllllllll. Tuncay orta sahada aldığı topu nihatla buluşturuyor. topla buluşur buluşmaz topu kalecinin solundan ağlara gönderiyor.

90+2 Ceza alanındaki pozisyon sonrası rakiple tartışan Volkan kırmızı kart görüyor...

..........VE BİTTİ.........TÜRKİYE ÇEYREK FİNALDE..............

http://www.haber1.com/haber/20080615/Ve-Turkiye-ceyrek-finalde.php

arabayla tur atmadinizmi yoksa :D :D

güzel bir mac oldu heyacanli ama adam deyisiminde hatalar vardi


arabayla tur atmadinizmi yoksa :D :D


;D ;D ;D ;D

Atılır mı aladin abi ;D
şu an burda silah sesleri, bağrışmalar ooooooo ... ::) ::) ::)
İnsan dışarı çıkmaya korkuyo ::) :-[


güzel bir mac oldu heyacanli ama adam deyisiminde hatalar vardi


Gerçektende çok heyecanlıydı ;)
2-0 mağlupken nasıl üst üste 3 gol attık ama 8) 8) 8) 8)

Millilerimizi tebrik ediyoruz...


Gerçektende çok heyecanlıydı ;)
2-0 mağlupken nasıl üst üste 3 gol attık ama 8) 8) 8) 8)

Millilerimizi tebrik ediyoruz...


son anda kalecinin kirmizi kart görmeside cabasi... penaltiya isimiz kalsaydi yanmistik...

süper bi maçtı yaşasın Türkiyem ;)

CENNETİM TÜRKİYEM HELAL SANA TÜRKİYEMM :D

teşekkürler firdevs maşallah hemende haberi yayınlamışın ;D

eeeee nede olsa cinsiyet farkı artık bizde heryerde varız ;D ;)


Gerçektende çok heyecanlıydı ;)
2-0 mağlupken nasıl üst üste 3 gol attık ama 8) 8) 8) 8)

Millilerimizi tebrik ediyoruz...


Ben maç falan olduğunu unutmuşum...Ailecek dışarı çıkmıştık akşam...Heryer sesiz sakindi...Herkes evinde tavuk gibi oturuyormu diye hayıflandım...Eve geldiğimizde 2.yarıya tesadüf ettik...İyi eve gelmişim gelmemle golleri atmamız bir oldu... ;)Her zaman ve zeminde küffara galip gelme dileğiyle... ;D

O ne maçtı be öylee..unutamayacagım maçlardan birini izledim yine..Firdevs kardeşim bu kadar takma diyorsun bana da mümkün mü?O heyecan,o sevgi,o inanç...Aglamamak elde değildi..Allah yollarını açık etsin ne diyelim..Dualarımız daim ;)yine Ardamız fişekleditakımı ;)

Çılgın Türkler yoldan çıktı

Dünya medyası hayran kaldı. Öyle başlıklar atıldı öyle övgüler dizildi ki.. Bild gazetesi Türkçe başlık kullandı.

A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenmesi Avrupa basınında geniş yankı uyandırdı. Alman Bild gazetesi, "Çılgınlar yoldan çıktı" ifadesini kullandı.

İspanyol basını, "Türkler hak ettikleri galibiyete diş, tırnak ve tutkuyla ulaştılar" yorumunu yaptı.

TÜRK MUCİZESİ

İtalya basını haberi, "Türk mucizesi" olarak verdi.
Gazzetta dello Sport Gazetesi internet sayfasında, "Türkiye bir seferde Çek Cumhuriyetini yenememe geleneğini yendi, çeyrek finali fethetti. Yavaş ve sıkıcı seyreden birinci yarının ardından ikinci yarı heyecanlı goller ve aptalca hatalarla karıştı" yorumuna yer verildi.



Corriere della Sera Gazetesi ise, "Türk mucizesi. Çeklere karşı arayı kapattılar: 3-2" başlığını kullanarak vediği haberde, "Maçın sonundaki Nihat'ın iki golü herşeyi tersine çevirdi" denildi.


Marca gazetesi, ''dünyanın en iyi kalecilerinden biri olan Cech'in kariyerindeki en büyük hatayı yaptığını ve Türkiye'ye tarihi zafer'' verdiğini yazdı. Yapılan değerlendirmede ayrıca, ''Taktik olarak Çek Cumhuriyeti çok daha iyiydi. Türkiye yenik duruma düştükten sonra B planına geçerek Nihat ve Semih'e uzun toplarla gol aramaya çalıştı, bu da işe yaramayınca sonunda Sabri'yi oyuna sokarak ritmi artırdı ve dişe diş bir oyun olan C planına geçti. Türkiye açıklanamaz, mucize bir galibiyet aldı'' ifadeleri kullanıldı.



As, ''Türkiye, Cech'in sayesinde 2-0'dan öne geçmeyi başardı'' ifadesini başlığına çıkararak, ''Türkiye, iyi futbol ile değil, inancıyla kazandı. İlk yarı anlaşılmayan bir Türkiye vardı. Ancak ikinci yarı her şeyi riske atarak son 15 dakikada kaleci hatasıyla kazanarak, çeyrek finale yükseldi'' denildi. Gazete sahanın en iyisi olarak gösterdiği Nihat için ''Topa sadece iki kez dokundu, ama ikisi de gol oldu'' yorumunda bulundu.

TÜRK ÇILGINLIĞI

Elmundo Deportiva da "Türk Çılgınlığı" başlığını atıp Nihat'ın muhteşem performansını öne çıkardı. Gazete, "Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasında oynanan tarihi karşılaşmada ışıldayan ve göz dolduran futboluyla Villarrealli Nihat Kahveci iki hayati gole imza atarak Türkleri çeyrek finale taşıyan isim oldu" diye yazdı.

TÜRKÇE MANŞET JESTİ

Alman Bild gazetesi de, "Çılgınlar yoldan çıktı. Türkiye EURO 2008 mücizesini yarattı" başlığını kullandı. Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild, Türkçe olarak ''Sizin kadar sevindik'' başlığıyla yayımladığı haberde, Türklerin sevinç ve coşkularını yansıtan fotoğraflara geniş şekilde yer verdi.



KORKU FİLMİ GİBİ MAÇ

De Telegraaf Gazetesi ilk sayfasından ''Cenevre’de korku filmi gibi maç'' başlığıyla verdiği haberde, Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasındaki karşılaşmanın ''büyük olay'' olduğunu ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ''en unutulmayacakları'' arasına girdiğini yazdı.

UEFA'NIN ÇARPICI YORUMU

UEFA.com sitesi, “Türkler savaştı ve Çekler’i yere serdi” başlığını attı. İsviçre maçının kahramanı Arda’nın golüyle Türkiye’nin bir anda umutlandığını belirten UEFA.com, “Çılgın bir hâl alan maçın sonlarında Cech’in de hatasından yararlanan Nihat, attığı iki süper golle Türkiye’ye müthiş bir finiş yaşattı” ifadelerine yer verdi.


OLAĞANÜSTÜ DÖNÜŞÜ BAŞARDI

''Berliner Morgenpost'' gazetesi, ''Türkiye olağanüstü dönüşü başardı'' başlığıyla verdiği haberde, maçı anlatarak, Çek Cumhuriyeti defans oyuncusu Ujfalusi'nin, ''Defansımıza çok fazla güvendik. Bunun cezasını çektik'' şeklinde konuştuğunu aktardı.

CENEVRENİN KAHRAMANI

''B.Z'' gazetesi, ''3-2, Nihat Cenevre'nin kahramanı'' başlığıyla verdiği haberde, aynı şekilde maçı ayrıntılı bir şekilde anlatarak, Nihat'ın maç sonrasında ''Tarih yazdık ve yazmaya devam edeceğiz. Sıra şimdi Hırvatistan'da ve bu takımı da yenebiliriz'' dediğini bildirdi.

PATAKLANDILAR

''Berliner Kurier'' gazetesi, ''İnanılmaz - Çekler 2-0 galip durumdayken pataklandılar'' başlığıyla verdiği haberde, ''Böyle bir şey olamaz. Bu oyunun içerdiği dram, duygu ve çılgınlık, normal olarak tüm Avrupa Şampiyonası'na yeter'' şeklinde görüşe yer verdi.

''Die Welt'' gazetesi, ''Türkiye olağanüstü moraliyle çeyrek finale yükseldi'' başlığıyla verilen haberde, hiç kimsenin, maç sırasında 2-0 yenik duruma düşen Türk milli takımının yeniden canlanarak bu maçı kazanacağını tahmin etmediğini savundu.

CNN HAYRAN KALDI

CNN’in internet sitesi, Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası tarihinin en unutulmaz geri dönüşlerinden birini gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “Türkler, hayran bırakan sansasyonel bir finalle çeyrek finali kaptı” ifadelerini kullandı.

3 GOL TÜRKLER'İ CENNET KATINA YÜKSELTTİ

Fransız ajansı AFP, Türkiye’nin “savaşcı ruhu” sayesinde büyük bir zafer kazandığını belirterek, “Türkler 62. dakikada Plasil’in attığı golle ölmüş ve hatta gömülmüştü. Ancak son 15 dakikada gelen üç gol Türkler’i cennet katına yükseltirken, büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Çekler başlarını ellerinin arasına almıştı” yorumunu yaptı.

ÇEKLER'İN DRAMATİK SONU

İngiliz ajansı Reuters ise “Türkiye heyecan dolu maçı, son üç dakikada gelen iki olağanüstü golle kazandı. Cech’in büyük hatasından gelen Nihat’ın golü Çekler’in dramatik sonunu hazırlarken, yine Nihat galibiyeti getiren isim oldu” diye yazdı.

İNANILMAZ GALİBİYET

Amerikan AP ajansı, Türkiye’nin son üç dakikada Nihat ile bulduğu iki golle “inanılmaz” bir galibiyete ulaştığını duyurdu.

TÜRKLER ÇEKLER'İ ŞOKE ETTİ

BBC ise internet sitesinde, “Türkiye, Çekler’i şoke etti. Çek Cumhuriyeti, iki geç golle açılan Türkiye duvarına çarptı. Dünyanın en iyi kalecilerinden Cech’in ikinci goldeki hatası, dönüm noktası oldu” yorumunu yaptı

Fransız Lequipe: Türkiye çok uzaklardan geldi, Türkiye asla vazgeçmiyor...
İtalyan Carriero Dello Sport: Türkler dönmüyor, Çekler elendi...

Çek Deniksport: Olağandışı Türkler bizi eve gönderdi...
Çek Aktualine: Türkler maçın 90 dakika olduğunu unutmadı..

İsviçre Blink: Bizi yenen Türkler muhteşemdi...
İtalya La Stampa: Türk mucizesi...
İspanyol Sport Espana: Mucizenin adı Nihat...

Teşekkürler Anise kardeşim bu güzel bilgiler için.Ayrıca hoşgeldiniz ;)


arabayla tur atmadinizmi yoksa :D :D

Atamadık malesef :( Almanyadaki vatandaşlarımız uçmuş siz attınız mı tur ? :)

ama volkan demirel nerdeyse takımın kaderiyle oynadı.orada adama kafa atmasaydı daha iyi olurdu.nihat kahveci orada gol atmasaydı kesin yenilirdik

çeyrek finalde volkan oynayacak mı şimdi...


çeyrek finalde volkan oynayacak mı şimdi...


Rüştü'de fena değil ya... ;) ;) ;)
Hem Rüştü bu tür maçlar için tecrübeli bir kaleci...
Oyuncularla diyaloğuda çok iyi, oyunda oyuncuları da gayet güzel yönetiyor...
Hayırlısı diyelim... ::)
Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler... ;)


Spor Haberleri

MollaCami.Com