Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Puf Böreği

Malzemeler :

• 2,5 su bardağı un
• 1 yemek kaşığı margarin
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı sirke
• 1 adet yumurta sarısı
• Tuz

İç için;

• 1 yemek kaşığı margarin
• 1 adet kuru soğan
• 200 gr. kıyma
• 1/4 demet maydanoz
• Tuz
• Karabiber


Hazırlanışı :

Una bir tutam tuz ekleyip bir kaseye koyun. Ortasına elinizle bir çukur açın ve bu çukura margarin, sirke ve yumurta sarısını koyup parmak uçlarınızla margarini ufalayarak matzemeyi karıştırın..Karışıma 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı su ekleyerek bir hamur elde edin. Hamuru unlanmış tezgahta 5 dakika,yoğurun, üstünü nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

İç için soğanı soyup rendeleyin. Maydanozu ayıklayın ve ince ince kıyın. Margarini bir tavada eritin, soganı koyup 3 dakika pembeleştirin. Kıymayı ilave edin tuz ve karabiberle tatlandırın. Son olarak maydanozu katın ve kıyma, suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pışırın Soğumaya bırakın.

Tereyağını küçük bir tavada eritin ve soğumaya bırakın. Hamuru iki parçaya ayırın ve her yarıyı unlanmış tezgahta oklava yardımıyla mümkün olduğu kadar ince açın. Arzu edilen inceliği elde etmek için hamuru tabak büyüklüğündeaçtıktan sonra ok~âvaya sararak açmaya devam edin. Tereyağını hamurun üzerine fırçayla sürün. Bir kare elde etmek üzere yuvarlak hamurun 4 kenarını ortaya doğru katlayın ve katlanan kenarları yağlayın. Yağ tükenip hamur takriben 10 cm X 10 cm ebadına gelene kadar bu şekilde katlama ve yağlamaya devam edin. Katlanmış hamurun üzerine nemli bir bez örtüp serin bir yerde 30 dakika daha dinlendirin.

Hamuru oklava yardımıyla unlanmış tezgahta tekrar ince açın. Hamurun alt kenarında 5 cm boşluk bırakarak 5-6 cm arayla birer tatlı kaşığı iç koyun. Bıraktığınız boşluğu için üzerine kapatıp, içlerin etrafını bir bardak kullanarak yarım daire şeklinde kesin. Tüm hamur ve iç bitene kadar bu şekilde iç koyup katlayıp kesmeye devam edin. Sıvı yağı bir tencerede kızdırın. Kızmış yağa tavanıza sığacak kadar börek koyun. Bir tarafları kızarınca çevirip diğer taraflarını kızartın (toplam 3-4 dakika). Delikli kepçeyle kağıt peçete yaydığınız bir tabağa alarak puf böreklerinin fazla yağını süzdürün. Kalan börekleri aynı şekilde kızartın.

adı gibi bir börekmiş (puf böreği) ;D çok güzel emeğinize sağlık kardeşim ;)

begenmenize sevindim.. :)

sizin tariflerinizin hapsini çok beğendim kardeşim çok güzeller emeğinize sağlık dediğim gibi bu tariflerle pastahane açılır ;D ;D ;D

begenmenize cok sevindim ankaragüzeli ;)

;) ;) ;) ;) :P :P :P ;) ;)

EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM,TARİFLERİN HEPSİ GÜZEL ...

:P :P

maşaallah kardeşlerimiz pek marifetli..

eline sağlık kardeşim buda çok güzel...

tesekkür ederim,begenmenize cok sevindim.. :D

eline emeğine sağlık teşekkürler...

rica ederim begenmenize sevindim..


Tuzlular

MollaCami.Com