Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yalancı mantı

arkadaşlar burda size yufkadan yapılmış
olan 2 çeşit mantı tarifi vermek istiyorum
birisi biraz oyalayıcı yani klasik bildiğimiz mantı gibi
iç malzeme hazırlanıyor ve aynen klasik mantı gibi
işlemleri devam ediyor ama sadece hamuru yoğurarak deyilde yufkadan oluyor

diyeri ise yine yufkadan ama iç malzeme olmadan
çok pratik ve bir okadarda leziz bir mantı
siz artık hangisini isterseniz onu pişirin

1 ci MANTIMIZ
[IMG]http://img229.imageshack.us/img229/1001/haziryufkamantisi1kg0.jpg[/img]

Malzemeler:

4 adet yufka
350gr. Kıyma
2 adet soğanın rendesi
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
yarım su bardağı sıvı yağ

Sosu için;
1 litre et suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz


Yapılışı:

1. İç malzemesini hazırlamak için:
kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın.
2. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin.
Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın,
kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru
yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin.

[IMG]http://img77.imageshack.us/img77/417/haziryufkamantisi2zp5.jpg[/img]

3. Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün.
4. Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın.

[IMG]http://img229.imageshack.us/img229/1987/haziryufkamantisi3bi3.jpg[/img]

5. Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin.
Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin.
6. Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz
7. Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber
8.Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt
ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.

Afiyet olsun.



2 ci MANTININ tarifi



MANTIMIZIN YAPILIŞ

Yine yufkamız yukardaki gibi rula şeklinde dürün resimde görüldüğü gibi kesin ve bir delikli süzgü üzerinde soğuk su ile yıkayp süzdürdükten sonra

Kızgın yağda kızartın ve servise alın üzerine sarımsaklı yoğurt vede kırmızı pul biberle yağ yakıp servise sunun…işlem tamam

AFİYET OLSUN..

çok güzel görünüyorlar :D
ellerinize, emeğinize sağlık... ;)


çok güzel görünüyorlar :D
ellerinize, emeğinize sağlık... ;)


teşekkür ederim kardelen kardeşim
seninde gözlerine sağlık..


çok güzel görünüyorlar :D
ellerinize, emeğinize sağlık... ;)

teşekkür ederim letaif kardeşim
seninde gözlerine sağlık..

ELLERİNİZE SAĞLIK.BİRİNCİ TARİF DAHA SAĞLIKLI GALİBA KIZATMA OLMADIĞI İÇİN AYNI ZAMANDA HAMUR YOĞURMA İŞİNDEN DE KURTULMUŞ OLDUK.bİZİM EVDE EN ÇOK İSTEK YAPILAN BİR YEMEK :)


ELLERİNİZE SAĞLIK.BİRİNCİ TARİF DAHA SAĞLIKLI GALİBA KIZATMA OLMADIĞI İÇİN AYNI ZAMANDA HAMUR YOĞURMA İŞİNDEN DE KURTULMUŞ OLDUK.bİZİM EVDE EN ÇOK İSTEK YAPILAN BİR YEMEK :)


evet birinci daha sağlıklı ama kızartma sevenlerede öbürküsü
hem kolay hemde lezzetli her ikiside ayrı ayrı güzel...
denemenizi tavsiye ederim..

şu saatte olcak işmi? :o

nerden bulcaz şimdi ?canımız çekti, :(

gündüz verin bu tarifleri lütfen, hasta var,aç var,hamile var,karnı doyup gözü doymayan var di mi ama! ;)

:D :D :D

kardelen mesaj 2000 de bi mantı ziyafeti çekersin artık netten! ::)

isteyin yeter :D

yapım aşaması



pişirme aşaması



buda servis hali



buyrun afiyet olsun :D :D :D

kardeş mesaj 2000 de dedik ama!

bekleyemedim o zamana kadar :D

cepni ve kardelen kardeşim
katkılarınızdan ve o güzel yorumlarınızdan
dolayı çok teşekkür ederim kardelen kardeşim
senin mantılarda yabana atılacak cinsten deyil hani
ayrı bir emek ayrı bir uğraş
sağolasın bizlerle paylaştığın için..

emeginize saglik


emeginize saglik


teşekkür ederim seninde gözlerine sağlık ..


Tuzlular

MollaCami.Com