Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Arapca yazilari ekitap yapmak

arbca yazilari worde, taradiktan sonra nasil atacagiz bilgisi olan yarmi fotograf olarak oluyor ama yazi olarak atmak istiyorum fin rader programim var yardimci olabilirmisiniz
Eski osmanlica ve arbca kitaplari e kitap yapabilmem icin bunu cözmem lazim daha bu konuda cok acemiyim yardimlariniz olursa belki bi ilerleme saglarim

Arapca OCR (resmi yaziya ceviren) programlari var. Fine Reader programinin 7. ve 8. versiyonlarinde ne yazikki arapca desteklenmiyordu. Arapca ocr programlarindan bir kac tane indirmistim bir zamanlari baya bir aramistim. Ancak mevcut olanlar o dönem hic etkili degil. 2000 $ civarinda para ile satilanlari vardi.

Fakat onlarinda cok basarili olacagini söyleyemeyiz. En azindan simdilik. El yazisi ile yazilmis yazilari cevirmek ise daha zor. Hatta su an ki sartlarda imkansiz gibi. Bunun icin cok özel yazilim gelistirmek gerekiyor. devlet destegi olmadan bu cok zor.

Arapca yazilar eger matba yazisi ise arapca ocr programlari bir nebze faydali oalcaktir.

Su an icin en kesin cözüm resim olarak kayit etmektir. Taranan dosyalarin hic olmazsa resim formatinda verileri bizde olacaktir.

Bu konuda daha genis bilgisi olan arkadaslarimiz bizimle paylasirsa seviniriz. Teknoloji hizla ilerliyor belki yeni sürümlerde ya da yeni programalrda arapcayi tanamaa secenegi daha gelismis olabilir.


Yazılım ve Web Tasarımı

MollaCami.Com