Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Arnavut Böreği

Bir tarifde biz ekleyelim.

Arnavut böreği denilince akla pırasa gelir.Onun için başlığa özellikle "pırasalı" diye yazmadım.

Hamuru için malzemeler:

Un, tuz ve su.

İç malzemeler:
1 kg. Pırasa, tuz, karabiber ve hamur araları için eritilmiş margarin.

Yapılışı:
Öncelikle un, tuz ve su ile yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Üzerini nemli bir bez ile örterek dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra pırasaları küçük ve ince olarak doğruyoruz.Doğradığımız pırasaları az miktarda sıvı yağ ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.

Dinlenmiş olan hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz. 1. hamuru oklava yardımı ile ince olarak açıyoruz.Açtığımız yufkaya erittiğimiz margarini fırça ile yağlıyoruz.Daha sonra yufkayı bıçak ile 10- 15 er santim arayla yine 15 cm. kadar yufkanın ortasına doğru kesiyoruz.Bu kısımın anlatımı biraz karışık.Kolay anlaşılması açısından ben bu şekli ilköğretimde çizdiğimiz güneş resimlerine benzetiyorum.
Bu şekilde kenarlarından kestiğimiz yufkayı içeriye doğru açarak tek tek orta kısma katlıyoruz.Yalnız her bir parçayı birbirine çapraz olarak seçiyoruz.Yani ilk olarak içeriye katladığımız parçanın üzerine karşısındaki parçayı alıyoruz.Buşekilde birbiri üzerine katlanmış 10- 15 adet küçük yufkamız oluyor.Bu tek görünümlü fakat çok katlı olan yufkayı biraz açtıktan sonra yağlanmış tepsiye yerleştirip tepsinin boyutuna göre elimizle çekerek ayarlıyoruz.Daha sonra pırasaları hamurun üzerine kaşık yardımı ile her tarafına eşit olarak yerleştiriyoruz.Bu şekilde böreğimizin orta kısmını hazırlamış oluyoruz.

2. yufkayıda aynı şekilde hazırlıyoruz.Böreğin üst kısmına yerleştiriyoruz.Kenarlarını alttaki yufkanın kenarı ile yapıştırıyoruz.Böreğimizin üstünü yine margarinle yağlıyoruz.Bu şekilde böreğimizi hazırlamış oluyoruz.

Önceden ısıttığımız 200 derece fırında pişiriyoruz.Sıcak olarak servis yapıyoruz.

Anlatımı biraz karışık ama yapılması pratik ve çok lezzetli bir börek oluyor.Görünümü aynen talaş böreği gibi pul pul oluyor.

teşekkürler kardeşim inş en yakın zamnda deniycem ;)

elinize sağlık pıraslı börek bende yaparım
çok güzel birlezzette olur tavsiye ederim..

çok önceleri bende yufkaları kendim açardım ama
şimdilerde hazır yufkayla yapıyorum..

ellerinize saglik

afiyet olsun .)

Tesekkürler güzel bir börek ellerinize saglik :)
ikram ederseniz yemege geliriz ;)

Paylaşımınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Hak yolcusu haklısınız, yufkayı kendimiz açarsak hem lezzetli oluyor hemde temiz oluyor.Mecbur olunca bende hazır kullanıyorum ama pekde içime sinmiyor. :)

hadi gülümse ve ideal gençlik teşekkür ederim kardeşim.Beğenmenize sevindim. :)

Deniz ve reis teşekkür ederim. Deniz inşaallah en yakın zamanda kardeşim. ;) :)


Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Deniz ve reis teşekkür ederim. Deniz inşaallah en yakın zamanda kardeşim. ;) :)


ins hicret kardesim ;)


Paylaşımınız için Teşekkürler...

Ellerinize Sağlık...
Teşekkürler


Tuzlular

MollaCami.Com