Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İsteyen 2 ayda hafız olabilir




ONDOKUZ Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Şahin, isteyen herkesin programlı bir çalışma sonucu 2 ayda Kur′ân-ı Kerim’i ezberleyerek hafız olabileceğini söyledi.


İsteyen herkes 2 ayda hafız olabilir

ONDOKUZ Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Şahin, isteyen herkesin programlı bir çalışma sonucu 2 ayda Kur′ân-ı Kerim’i ezberleyerek hafız olabileceğini söyledi. Hatice Şahin, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen konferansta Kur’ân-ı Kerim’i kısa sürede ezberlemek ve hıfzı uzun süreli devam ettirmek için kendisinin uyguladığı yöntem hakkında bilgi verdi. Önerdiği yöntemin klâsik sistemde uygulanan yöntemle aynı olduğunu, ancak sistematik olarak bunu daha geliştirdiğini ifade eden Şahin, “Tavsiye ettiğim yöntem doğru uygulandığında hafızlık süresinin kısalması kendiliğinden oluşuyor.


İsteyen herkese yöntemi ayrıntılı olarak verebiliriz. Ancak zaman herkes için değişebilir” dedi. Kendisinin klâsik sistemle hafız olduğunu, geliştirdiği yöntemi 3 yıl 4 aydır uyguladığını ifade eden Şahin, bu süreç içerisinde 60 kadar öğrenci mezun ettiğini dile getirdi. Şahin, bu öğrencilerin 53 gün, 59 gün, 2.5 ay, 3 ay, 4 ay gibi kısa sürelerde hafızlıklarını bitirip yüzde 95’inin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı hafızlık sınavında başarılı olduğunu kaydetti. Şahin, kendisinin program sayesinde hafız olmayı düşünenlerin rehberliğini ve takibini yaptığını dile getirdi.



ANA HATLARIYLA 5 BAŞLIKTA TOPLANAN YÖNTEM

*Hafızlık sürecinin birinci dönem hafızlık hazırlık aşaması ve ikinci dönem hafızlık olmak üzere iki dönem halinde yapılması. Hangi dönemde ne yapılacağının ayrıntılı bir şekilde bu yöntemde belirtilmektedir.

*Tekrarların yapılmasında bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Tekrarların gelişi güzel zamanlarda yapılması, ezberi korumaya yetmeyecektir.

*Vakitlerin düzenlenmesi çok büyük bir önem arz etmektedir. Ezber koruma amacıyla yapılacak tekrar vakitlerinin hangileri olması gerektiği yeni yöntemde açıkça ayrıntılı bir şekilde belirtilmektedir.

*Hafızlığın uzun süreli korunması ile ilgili bazı programlar verilmektedir.

*Yöntemin başarılı olması için belirtilen hususlar dışında bazı unsurlar daha bulunmaktadır. Bunlar arasında nelerle beslenmek gerektiği, yemek öğünlerinin nasıl düzenleneceği, sosyal aktivitelerin nasıl ve ne şekilde yapılacağı, rehberlik dersleri ve bu derslerde işlenecek konular gibi hususlar bulunmaktadır.“


Yeni Asya Gazete

konu basligi guzel de hanio puf noktalar hic aciklayici olmamis hafiz olan lar puf noktalari yazarsa sevinirim bi zahmet

püf nokta şu

bazı insanlar yaratılıştan ezberlemeye yatkın.. o tarz cocukları toplarsan 2 ayda da hafız olunabilir.. :)

esbere yatkin kisiler gercekten hafis olabilir ben dua bile esberliyemiyorum... yuskere dinledigim sarkiyiyi esbere bilemem....o acidan 2 ayda hafis olmak hayal


Haberler

MollaCami.Com