Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Camiler her kesimi buluşturuyor





Ulus İlçe Müftüsü İsrafil Gök: “Camilerimiz, zenginiyle, fakiriyle, genciyle ve ihtiyarıyla, engellisiyle, engelsiziyle, insanları yan yana omuz omuza bir araya getiren kutsal mekânlardır.”

Camiler her kesimi buluşturuyor

Bartın’ın Ulus İlçe Müftülüğü, "Engelsiz Camii, Engelsiz İbadet" konulu konferans düzenledi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası faaliyetleri kapsamında, Ulus Belediye Oteli’nde düzenlenen konferansı yaklaşık bin 500 kişi dinledi. Ulus İlçe müftüsü İsrafil Gök, konferansta yaptığı konuşmada, “Yeryüzünde Kâbe-i Muazzama’nın birer şubesi olan camilerimiz, zenginiyle, fakiriyle, genciyle ve ihtiyarıyla, engellisiyle, engelsiziyle, rütbelisiyle, rütbesiziyle, makam, mevki hiçbir fark gözetmeksizin bütün insanları aynı safta, yan yana, omuz omuza, bir araya getiren, kaynaştıran kutsal mekânlardır” dedi.



ENGELLERİ KALDIRMAK TOPLUMUN GÖREVİ

Bartın Müftüsü İsmail Bayrak ise, “Aileleriyle beraber düşündüğümüz zaman ülke nüfusumuzun yarısı en az engelli kardeşlerimizden oluşuyor. Bizlerin camide cemaat olma ve cemaatle namaz kılma sevabına arzulu olduğumuz kadar şüphesiz ki engelli olan kardeşlerimiz de buna iştiyaklıdır. Yüce Rabbime yürüyen kişi için, yüce Rabbimin evi Beytullah’ın dediği mescide yürüyen, gelen, arzu eden kişi için hiçbir engel olmamalı. Ama işin bir hakikatı da, biz sadece camilerimize engel koymamışız, bütün kamu binalarımız engelli, bütün evlerimiz, sosyal mekanlarımız engelli, caddelerimiz, sokaklarımız engelli. Dolayısıyla bu caddede, bu sokakta, dükkanda, alışveriş merkezinde, kamu binalarımızda, cami ve mescitlerdeki engeli kaldırmak toplum olarak da bizim görevimiz, bizim vazifemiz” diye konuştu.



Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com