Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kur’ân bülbülleri hafızlık icazetlerini aldılar




AĞRI İl Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimini tamamlayan 15’i kız olmak üzere 25 öğrenci için hafızlık icazet merasim töreni düzenlendi.

Hafızlık icazeti aldılar

AĞRI İl Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimini tamamlayan 15’i kız olmak üzere 25 öğrenci için hafızlık icazet merasim töreni düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Merkez Camii’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yüce Allah’ın en büyük mu′cizesinin Kur’ân-ı Kerim olduğunu, Kur’ân-ı Kerîm’in de pek çok mu′cizevi yönleri bulunduğunu söyledi. Kur’ân’ın insanlığı aydınlatmadaki en büyük etken olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erbaş, şunları kaydetti: ‘’Kur’ân-ı Kerîm’in özelliği hiçbir kitaba nasip olmamıştır.


İster kutsal olsun, ister olmasın hiçbir kitapta bu özellik yoktur. Biz de onu ebediyete kadar öğrenmek, öğretmek için çalışacağız. Eğer bugün Kur’ân-ı Kerîm kaybolursa, yüz binlerce hafızımız oturup yeniden yazarlar. Ülkemizde yapmış olduğumuz araştırmaya göre, hafızlıklarını bitirip diploma alan hafızlarımızın sayısı 110 bin kişidir. Bu yıl 20 bin gencimiz hafızlıklarını bitirdiler. Bu çok güzel bir şeydir. İnsanlık için, ülkemiz için çok olumlu bir durum. Ben ilahiyat fakültesinde binlerce hafız okutuyorum. Diğer kitaplar kaybolmuş, ancak Kur’ân-ı Kerîm aynı şekilde okunuyor ve muhafaza ediliyor. Bu böyle de devam edecek.’’


Ağrı İl Müftüsü İzani Turan da Kur’ân-ı Kerîm’in ilâhi bir rehber olduğunu belirterek, Kur’ân-ı Kerîm’in Asr-ı Saadet’ten bugünlere gelmesinde hafızların öneminin büyük olduğunu vurguladı. İlmin en büyük makam olduğunu söyleyen Turan, böyle bir programın Ağrı’da ilk defa düzenlendiğini belirterek, bölgede kendi Kur’ân Kursları başarısının yüzde 92 oranında olduğunu söyledi.


Bu kurslarda okuyan öğrencilerin bu mutlu gününe şahit olduklarını ifade eden Turan, ‘’Bu yavrularımızın okumalarında emeği geçen bütün Müslümanlar’dan Allah razı olsun. Emekleri boşa gitmedi ve her biri birer hafız oldu. Kur’ân′ı okuyup anlamalı ve günlük hayatımıza rehber etmeliyiz.” diye konuştu.


Programda İstanbul ve Sakarya’nın bazı camilerinde imam hatiplik yapan hafızların okudukları Kur’ân tilâveti camiyi dolduranları mest etti.


Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com