Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


“Edebiyatımızda Cenab-ı Allah” anlatılacak





YAĞMUR Dergisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Edebiyatımızda Cenab-ı Allah konulu İkinci İslâmî Türk Edebiyatı Sempozyumu bugün ve yarın İstanbul’da yapılacak.

Üsküdar Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek sempozyumda ‘Edebiyatımızda Cenab-ı Allah’ teması işlenecek. İki gün devam edecek sempozyumda 28 ayrı tebliğ ayrı ayrı oturumlarda sunulacak. Bugün başlayacak sempozyumun üç oturum gerçekleştirilecek. Beş ayrı oturumun yapılacağı sempozyumda yarın ise Türkiye’nin yanı sıra Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Kazakistan’dan değişik tebliğler sunulacak.

Sempozyum öncesinde düzlenen basın toplantısında konuşan sempozyum koordinatörü Dr. Ahmet Gökçe, geçen yıl konu sınırlaması yapılmadan gerçekleştirilen sempozyumun bu yılki etabında ‘Edebiyatımızda Cenab-ı Allah’ temasının konu edindiğini kaydetti. Sempozyumun giderek daha da uluslar arası kapsamlı bir buluşmaya dönüştüğüne dikkat çeken Gökçe, seneye yapılacak bir sonraki sempozyumda ise ‘Peygamberimiz’ temasının işleneceğini kaydetti.

Gökçe, “Bu sempozyum, edebiyatımızın ilk yazılı eserlerinden bugünün edebiyatına kadar elimizdeki derli toplu malzemenin muhtevasında Cenab-ı Allah’ın ne denli işlendiğini, Cenab-ı Hakka ne kadar yer verildiğini ortaya koymayı maksat edinen bir sempozyum olacak” dedi.

İstanbul / cihan


Haberler

MollaCami.Com