Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Günümüz dizileri Kanunî’yi yansıtmıyor





TARİHÇİ Yazar Talha Uğurluel, Kütahya’ nın Şaphane ilçe belediyesinin düzenlediği konferansta Osmanlı Devleti ve Kanunî Sultan Süleyman’ı anlattı.

İlçe Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz’ in açılış konuşmasıyla başlayan konferansa Şaphaneliler yoğun ilgi gösterdi. Osmanlı Devleti’nin yükseliş döneminde hüküm sürmüş olan Kanunî Sultan Süleyman’ın devlet adamlığını, bilinmeyen yönlerini Şaphane’liler ilgiliyle dinledi. Konferans başlarken Şaphane ilçesinin tarihi ile ilgili bilgi veren Uğurluel Şaphane ilçesinin isminin şaptan geldiğini bu bölgede 14.yy’da yaşamış olan Germiyanoğulları Beyliği’nin en büyük gelir kaynağı olduğunu ve o dönemde şapın ihracatının yapılmasıyla en zengin beylik olduğunu belirtti.


Kanunî Sultan Süleyman’ ın ve o dönemi anlatan Uğurluel, “ Günümüz dizileri hiç bir şekilde Kanunî’yi yansıtmamaktadır. Bu tür diziler bizi özümüzden uzaklaştırmaktadır. Kanunî, 46 yıl süren saltanat döneminde Rodos adası ve Belgrat Kalesi’ni fethetmiştir. Avrupa’ ya ordunun başında 17 büyük sefer düzenlemiştir. Roma-Germen imparatorluğunun zulümlerini bitirmiştir. Ayrıca eşi Hürrem Sultan’ın televizyonlarda anlatıldığı gibi entrikaların değil, Osmanlılığa yakışan bir hayır sultanıdır” dedi. Talha Uğurluel konferansta ayrıca Topkapı Sarayı ile Hürrem Sultanı da anlattı.



Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com