Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kürt sorununun Çözümü Adalet Ve Kardeşlikte




Doğu-Batı Kardeşlik Platformu, Kürt sorunu ve diğer bütün sorunların ancak İslâm’ın “hak” ve “adalet” ve “kardeşlik” ilkeleri ışığında çözülebileceği inancında olduklarını açıkladı.

Kürt sorunu, kardeşlik temeliyle çözülür

Doğu-Batı Kardeşlik Platformu İstanbul buluşması 7-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Cuma günü Yeni Asya Vakfı’nın Süleymaniye merkez binasında başlayan programa, Cumartesi ve Pazar günleri İHH Vakfı genel merkez toplantı salonunda devam edildi. Türkiye’nin birçok ilinden gelen STK temsilcileri, Kürt Sorununun çözümünde ‘söylenecek sözümüz var’ diyerek çözüm önerilerini ifade ettiler. Üç gün boyunca devam eden yoğun müzakerelerin sonuç bildirgesi katılımcıların ve vatandaşların iştirakiyle Saraçhane Parkı’nda basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu.


Kürt Sorununun çözümünde İslam ortak paydasında buluşan sivil toplum kuruluşlarının inisiyatif üstlenmesi amacıyla 2010 yılında Bursa’da şekillenen Doğu Batı Kardeşlik Platformu, bugüne kadar Bursa, Diyarbakır Ankara ve son olarak İstanbul olmak üzere dört kardeşlik buluşması gerçekleştirdi.


Ülkenin dört bir yanından İslami STK temsilcilerinin katılımlarıyla oluşturulan Doğu Batı Kardeşlik Platformu ilk aşamada ciddî anlamda zayıflayan duygusal bağların yeniden güçlendirilmesi için, öncelikli olarak sorunla ilgili düşüncelerini özgürce paylaştıkları ortak bir zemin oluşturuldu.
Daha önceki buluşmalarda olduğu gibi bu buluşmada da Kürt sorununun adalet, özgürlük ve kardeşlik temelinde çözümüne yönelik başlatılan çabalar ivme kazanarak yeni bir aşamaya geldi.

Platformun İstanbul Buluşmasında konuşulanlar özetlenerek 11 madde halinde kamuoyuna açıklandı.

İşte o maddeler:

“1- Cumhuriyete hakim vesayetçi zihniyetin tasallutundan kurtulmadıkça sorunun çözümüne ilişkin sağlıklı bir sürecin oluşturulamayacağı anlaşılmıştır.

2- Yeni anayasanın ulusçu ideolojik vurgulardan arındırılmış, temel hak ve özgürlükleri merkeze alan bir anlayışla hazırlanması gerektiği kanaatine varılmıştır.

3- Adem-i Merkeziyetçi yönetim modelleri tartışılmalı, yerinden siyasal yönetim imkânları arttırılmalıdır.

4- Kalıcı barışın tesisi için silâhlı çatışmalara son verilmelidir.

5- Toplumsal barışı temin maksadıyla siyasî genel af derhal çıkarılmalıdır.

6- Konuşulan her dilin Allah’ın bir ayeti olduğu gerçeğinden hareketle, Anadilde eğitim hakkının en kısa sürede anayasal güvenceye kavuşturulması gerektiği hususunda fikir birliğine varılmıştır.

7- Tevhidi Tedrisat Kanunun kaldırılması, kapatılan medreselerin yasal güvenceye kavuşturulması ve bu bağlamda yüzyıl öncesinden Said Nursî tarafından projelendirilen Medresetüz-Zehra’nın çağın değişen şartlarına göre güncellenerek hayata geçirilmesi sağlanmalıdır.

8- Roboski Katliâmının Faillerinin “Ankara’nın dehlizleri”nde kaybolmasına izin verilmemelidir.

9- Anadolu coğrafyasında yaşayan halkların geleceği küresel emperyalist güçlerin menfaatlerine kurban edilmemelidir.

10- Kürt halkının duygu ve düşüncelerini temsil eden Müslüman kanaat önderleri de sorunun çözümünde muhatap alınmalıdır

11- Doğu Batı Kardeşlik Platformu, Kürt Sorunuyla ilgili her türlü gelişmenin takipçisi olmaya ve müdahili olmaya devam edecektir.”


Yeni Asya Gazetesi

:) tebessum

bu ülkede kürt sorunu mu var... önüne gelen kürt sorunu deyip kendi dayatmalarını pazarlıyor.. yazık

pkk bir ermeni terör örgütüdür kürtlükle alakası yoktur..bize de kürt derler.sükür hiç bir sorunumuz yok.tek sorunumuz.ümmeti muhammede bu ırkçılığı sokan zalimlerdir.


Haberler

MollaCami.Com