Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sokak hayvanları için su kabı ve mama dağıtıldı





KEÇİÖREN Belediyesi ve Esnaf Sanatkârlar Derneği (ESDER) işbirliğiyle ilçedeki esnafa sokak hayvanlarının susuzluk ve açlık çekmemesi için su kabı ve mama dağıtıldı.

Tepebaşı Mahallesi’nde gerçekleştirilen dağıtıma Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus ile dernek üyeleri katıldı.

Özellikle sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının susuz kalmaması için bir dizi tedbir aldıklarını belirten Başkan Ak, “Yakın zamanda sokak hayvanlarımız için 130 hayvan kapasiteli Geçici Bakımevi’ oluşturduk.

Burada sokak hayvanlarının bakım, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştirerek onların sahiplendirilmelerini sağlıyoruz. Bugüne kadar birçok hayvanı sahiplendirdik.

Sahiplendirilemeyenler de kayıt altına alınarak kulak küpe numarası verildikten sonra doğal yaşamlarına bırakıldı.

Bu sahiplendirilemeyen hayvanları da unutmayarak ESDER ile ortak bir çalışma yaptık ve Keçiören esnafına sokak hayvanları için su kabı ve mama dağıtımında bulunduk.” dedi.

Keçiören esnafının da projeye samimî bir şekilde sahip çıktığını ifade eden Başkan Ak, ESDER’e ve Keçiören esnafına teşekkür etti.


Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com