Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İşaret diliyle Kadir Gecesi





ESKİŞEHİR′İN Odunpazarı İlçesi Karapınar semtinde bulunan ve 13. yüzyılda Selçuklu mescidi olarak inşa edilen Hacı Hasan Mescidi, aslına uygun olarak engelli vatandaşlar için yeniden restore edildi.


Engelli cemaat de Kadir Gecesi’nde ibadetlerini yerine getirmek için camiyi doldurdu. Namaz öncesi sinevizyon ile Kadir Gecesinin hikmeti engelli vatandaşlara gösterildi. Kadir Gecesinde nasıl ibadet edilmesi ve gecenin bereketli duaları da engellilere anlatıldı. Namaz sonrasında yapılan dua cami müezzini tarafından işaret diliyle engelli vatandaşlara aktarıldı.


Namaz sonrası eller semaya kaldırılarak dualar edildi. Caminin engellilere yönelik olarak restore edilmesinin ardından, engelli cemaatin gün geçtikçe arttığını belirten Hacı Hasan Ağa Camii İmamı Mehmet Çelik, “Böyle mübarek Kadir Gecesinde daha fazla kişi ulaştı. Burada bay bayan engelli vatandaşlar ibadet ediyorlar” dedi. Engelli vatandaşlar da, mübarek Kadir Gecesinde bütün engellerin ortadan kalkarak ibadet edebilme imkânı sağlandığı için çok mutlu olduklarını söyledi.


Yeni Asya Gazetesi


Yerel Haberler

MollaCami.Com