Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Her usta ‘tantunici’ olamaz




Daha çok Mersin ile birlikte telâffuz edilen tantuninin İstanbul’da yeni bir mekânı var. 15 yıldır adeta tantuni deyip uyuyan ve kalkan Mesut Gümüşay, nam-ı diğer Mesut Usta, tantuniyi damak tadı olarak yerleştirmekte kararlı. “15 senedir bu işle uğraşıyorum.

Mutfakta ve ustasından öğrendim” diyen Mesut Usta, kısaca çekirdekten yetiştiğinin altını çiziyor. Her ustanın tantunici olamayacağına vurgu yapan Mesut Usta, bunu açıklarken, “Tantuni, içten gelerek ve samimiyetle yapılmalıdır. Sevgiyi katmadan tantuni olmaz. Kendimi tantuniye adadım. Bu leziz yemeğin tadını insanların damaklarına yerleştirmek istiyorum” diyor.

Mesut Usta, her etten tantuni yapılamayacağını etin yağsız ve sinirsiz olması gerektiğini, etlerinin İslâmî usûllerle kesildiğini belirtirken mekânıyla ilgili olarak şunları ekliyor: “Yerimiz insanların ailesi ile gelebileceği nezih bir ortam. Sadece bulunduğumuz yerdeki müşteri ile de sınırlı kalmayacağız.

Ayrıca, A plus müşterilere de hitap etmek istiyorum. İlk hedefim ise ismimle tantuniyi damaklara yerleştirmek ve kendimi tanıtmak.” Ramazan yönelik hazırlıklarını sürdüğünü ifade eden Mesut Usta, Ramazan’a özel mönüler hazırladıkları, ev ve işyerlerine yönelik paket servislerinin olduğunu belirtti.

Mesut Usta, isim yaptıktan sonra özel projeleri olduğunu ve gidişata göre şubeleşme düşüncesinin de bulunduğunu kaydetti. Mesut Usta, İstanbul Bağcılar Gülbahar Caddesindeki yerinde hizmet veriyor.


Recep Bozdağ / Yeni Asya

Tantuni'yi severim :) Ama acısını çok koyuyorlar. Onun için fazla yiyemiyorum. Hep yarım kalıyor. Mersin ve Taşucu'nda çok güzel yapıyorlar.

Tantuni'yi severim :) Ama acısını çok koyuyorlar. Onun için fazla yiyemiyorum. Hep yarım kalıyor. Mersin ve Taşucu'nda çok güzel yapıyorlar.


Bende çok severim fakat acılı severim :)


Yerel Haberler

MollaCami.Com