Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Her usta âtantuniciâ olamaz
Daha çok Mersin ile birlikte telâffuz edilen tantuninin İstanbulâda yeni bir mekânı var. 15 yıldır adeta tantuni deyip uyuyan ve kalkan Mesut Gümüşay, nam-ı diğer Mesut Usta, tantuniyi damak tadı olarak yerleştirmekte kararlı. â15 senedir bu işle uğraşıyorum.
Mutfakta ve ustasından öğrendimâ diyen Mesut Usta, kısaca çekirdekten yetiştiğinin altını çiziyor. Her ustanın tantunici olamayacağına vurgu yapan Mesut Usta, bunu açıklarken, âTantuni, içten gelerek ve samimiyetle yapılmalıdır. Sevgiyi katmadan tantuni olmaz. Kendimi tantuniye adadım. Bu leziz yemeğin tadını insanların damaklarına yerleştirmek istiyorumâ diyor.
Mesut Usta, her etten tantuni yapılamayacağını etin yağsız ve sinirsiz olması gerektiğini, etlerinin İslâmî usûllerle kesildiğini belirtirken mekânıyla ilgili olarak şunları ekliyor: âYerimiz insanların ailesi ile gelebileceği nezih bir ortam. Sadece bulunduğumuz yerdeki müşteri ile de sınırlı kalmayacağız.
Ayrıca, A plus müşterilere de hitap etmek istiyorum. İlk hedefim ise ismimle tantuniyi damaklara yerleştirmek ve kendimi tanıtmak.â Ramazan yönelik hazırlıklarını sürdüğünü ifade eden Mesut Usta, Ramazanâa özel mönüler hazırladıkları, ev ve işyerlerine yönelik paket servislerinin olduğunu belirtti.
Mesut Usta, isim yaptıktan sonra özel projeleri olduğunu ve gidişata göre şubeleşme düşüncesinin de bulunduğunu kaydetti. Mesut Usta, İstanbul Bağcılar Gülbahar Caddesindeki yerinde hizmet veriyor.
Recep Bozdağ / Yeni Asya
Tantuni'yi severim :) Ama acısını çok koyuyorlar. Onun için fazla yiyemiyorum. Hep yarım kalıyor. Mersin ve Taşucu'nda çok güzel yapıyorlar.
Tantuni'yi severim :) Ama acısını çok koyuyorlar. Onun için fazla yiyemiyorum. Hep yarım kalıyor. Mersin ve Taşucu'nda çok güzel yapıyorlar.
Bende çok severim fakat acılı severim :)