Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Herkes elini taşın altına koysun





Dağlıca′da 8 askerimizin şehit edilmesine tepkiler devam ederken, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Başkanı Şehmus Solgun "Hakkari’deki hain saldırıyı kınıyoruz. Ülkemizin huzura, beraberliğe ihtiyacı var. Ölen her insan bir anne babanın evlâdıdır. Herkes kendisini bir anne baba yerine koymalıdır. Barış içinde ve kardeşçe yaşamak için ne gerekiyorsa herkes elini taşın altına koymalı" dedi.


BU ACILAR BİTSİN, KARDEŞLİĞİMİZ PEKİŞSİN

Muşâ€™un büyük âlimlerinden ve kanaat önderi Şeyh Mustafa Baskın da “Bu acıların son bulması ve bir daha tekerrür etmemesi, yeniden İslâm kardeşliğimizin pekiştirilmesi için milletçe dua etmeli ve bütün imkânlarımızı seferber etmeliyiz. Ülkemizin toplumsal barışını tesis etmek, kangrene dönmüş sorunları çözmek yolunda herkesin duyarlılık göstermesi lâzım” çağrısında bulundu.

Herkes elini taşın altına koysun

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmaya kanaat önderleri ve STK’lardan tepkiler sürüyor. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Başkanı Şehmus Solgun, “Hakkâri’de ki hain saldırıyı kınıyoruz. Ülkemizin huzura, beraberliği ihtiyacı var. Ölen her insan bir anne babanın evlâdıdır. Herkes kendini bir anne baba yerine koymalıdır. Barış ve kardeşçe yaşamak için ne gerekiyorsa herkes elini taşın altına koymalı” diye konuştu. Muşlu Esnaf Yalçın Hürsoy da, “Bölge halkı olarak bu saldırıları kınıyoruz. Her iki tarafa da yazık. Bir düşünülse vatanımız bir, Allah’ımız bir, Peygamberimiz bir, bine kadar bir, neyi biz paylaşamıyoruz. Artık bu savaşın durması biran önce barış ve kardeşliğin gelemsi gerek” dedi.

Muşâ€™un kanaat önderlerinden Şeyh Mustafa Baskın, 8 askerin şehit olduğu Dağlıca’daki hain saldırıyı şiddetle kınadı. Baskın, şiddet ve öldürme ile hiçbir hak elde edilemeyeceğini söyledi. Baskın, “Cenâb-ı Allah âyeti kerimesinde ‘Kim bir mü′mini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî kalacağı cehennemdir’ buyuruyor. İnsanları öldürenlerin yeri cehennemdir. Bir insan öldürüldüğü zaman arş-ı ala titremektedir. Öyle ki öldürmek bu derece zordur ve yüce Allah’ın gazabı bunu yapanların üstündedir” şeklinde konuştu.


YAŞANAN ACILARI İSLÂM KARDEŞLİĞİ BİTİRİR

Mustafa Baskın, “Toplumsal barışın pekiştirilmesi, sorunların çözülmesi, huzur ve sükûnetin hâkim olması, acıların ve gözyaşının dinmesi ancak İslâm’la ve İslâm kardeşliği ile mümkündür. Müslümanların birlik beraberliğini zaafa uğratmak, kardeşliğimizi zedelemek, güven ve istikrar ortamını sabote etmek isteyen şer odaklar, insanlık dışı İslâm dışı eylemlerine devam etmekte ve her zaman İslâm düşmanlığını yapmaktadır.

Asr-ı Saadetten bu tarafa İslâm milleti üzerinde hain planları devam etmektedir. Milletçe Allah’a duâ etmeliyiz. Bu acıların son bulması bir daha tekerrür etmemesi için, yeniden İslâm kardeşliğimizin tesisi için bütün imkânlar seferber edilerek, en güçlü şekilde pekiştirmeliyiz. Ülkemizin toplumsal barışını tesis etmek, kangrene dönmüş sorunları çözmek yolunda şuurlu bir iman ve İslâm kardeşliğimizin tesisi için herkesin duyarlılık göstermesi lâzım”
dedi.


Yeni Asya Gazetesi

elimizi tasın altına koymak mı ? .d.d.d.d


Haberler

MollaCami.Com