Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Srebrenica soykırımı kınanacak

[/U
Ülkemizde bulunan Boşnak Dernekleri 11 Temmuz 1995 günü Bosna’nın Srebrenica kentinde yaşanan soykırımı kınamak için bir araya geliyor. Bosna-Sancak Akademi Gurubu önderliğinde toplanan dernekler 11 Temmuz’da İstanbul ve ülkemizin birçok ilinde çeşitli etkinliklerle 1995 yılında yaşanan soykırımı kınamak için bir dizi etkinlikler yapmayı planlıyor.

Bosna-Sancak Akademi GrubuÜyesi Mehmet Akif Göğüsgeren’nin Gazetecilere yaptığı açıklama da

“Anma töreninin başarılı olabilmesinde en önemli faktörlerin, içerik, katılım ve devamlılık olduğuna inanmaktayız. Katliamın 17 yıl sonrasında gerçekleştirilecek bu törende amacımız, öç almak, kin kusmak düşmanlıklar yaratmak olmayacaktır. Amacımız yeni Srebrenicalar’ın olmaması için, yeni bir Bosna Savaşının, katliamların olmaması için “Unutmamak, unutturmamak”tır. Bunu izleyerek O bölgeye yapabileceğimiz katkılar gelecekteki görevimizi oluşturacaktır” dedi

Srebrenica’da Neler oldu ?

11 Temmuz 1995’e Sırp ordusu BM tarafından güvenli bölge Srebrenica’yı ele geçirir. Şehirdeki 12-77 yaş arasındaki bütün Müslüman erkekleri “SAVAŞ SUÇU SORGUSU” gerekçesiyle alıp bir hafta içinde hepsini vahşice katleder. Bu bir haftalık süre içinde resmi rakamlara göre 8372 sivil katledilmiştir.





Editör : Bosna-Sancak.Org

Haçlı katiller...
Unutmayın ve unutturmayın


Haberler

MollaCami.Com