Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Fatih’e minnettarız




İSTANBUL’UN fethinin 559. yıl dönümü dolayısıyla Fatih Camii avlusundaki Fatih Sultan Mehmed Türbesi ziyaret edilerek, duâ edildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 23. Garnizon Komutanı adına 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden tarafından Fatih Sultan Mehmed’in Türbesi’ne çiçek konuldu.

Daha sonra Fatih Camii başimamı Osman Şahin tarafından Fetih Sûresi okundu ve Fatih İlçe Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından duâ edildi. İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran’ın da katıldığı ziyaretin ardından lokum ve irmik helvası ile şerbet dağıtıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, türbeden çıkışında yaptığı açıklamada, ‘’Ecdadımızı büyük bir minnetle rahmetle anıyoruz ve bize dünyanın en güzel şehrini emanet eden ecdadımıza lâyık olmaya gayret ediyoruz. Bugün de bu vesileyle büyük Fatihimiz’in huzurunda İstanbul’un fethi öncesinde duâlarda bulunduk ve kendilerine lâyık olmak üzere huzurlarında duâ ettik’’ diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da İstanbul’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, ‘’Bu şehri bize armağan eden Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri ve onun değerli askerlerini şükran ve minnetle anıyoruz. Ceddimize lâyık olmaya çalışıyoruz’’ diye konuştu.

Bu arada, Beyazıd Meydanı’ndan Sultanahmet Meydanı’na kadar gerçekleştirilen ‘’Fetih Yürüyüşü’’ sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı mini bir konser verdi.


Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com