Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Necip Fazıl Kısakürek’in hikâyeciliği de önemli




ŞAİR Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 29’uncu yılında, Sami Seyhani Derneği’nce Üsküdar’daki Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı.

Kur’ân’ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan edebiyatçı-yazar Mustafa Miyasoğlu, çok yönlü bir insan olan Kısakürek’in şair sıfatının yanı sıra çok önemli vasıfları olduğunu söyledi.

İnsanların, ölümünün üzerinden zaman geçtikçe unutulmaya başladığını dile getiren Miyasoğlu, ancak son yıllarda Kısakürek’e farklı bir alâka olduğunu ifade etti.

Miyasoğlu, 28 Şubat döneminde müsbet veya menfi olarak kimsenin Kısakürek’ten bahsedemediğini, o dönem birçok önemli üstadın unutturulmaya çalışıldığını kaydetti.

HİKÂYECİLİK YÖNÜ ŞAİRLİĞİNDEN BESLENDİ

Kısakürek’in birçok talebe yetiştirdiğini, birçok insanın onun görüşlerinden etkilendiğini söyleyen Miyasoğlu, bugün Türkiye’de sağ kanattaki hemen hemen herkesin Kısakürek’ten bir şeyler aldığını anlattı.

Çok sayıda konferans veren Kısakürek’in, bütün kesimler tarafından merak edilen bir şahsiyet olduğunu belirten Miyasoğlu, bu kadar merak uyandıran Kısakürek’in hikâyeciliğinin de çok önemli olduğunu kaydetti.

Miyasoğlu, 72 hikâyesi olan Kısakürek’in hikâyeciliğinin kendine has bir üslûbu olduğunu, hikâyeciliğinin şairlik yönünden çok beslendiğini dile getirdi.


Yeni Asya

Allah rahmet eylesin.

Aminnn...


Haberler

MollaCami.Com