Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sera tesisinde seracı da yetiştirilecek

Nusaybin ilçesinde, 275 dönüm üzerine kurulacak sera tesisinde, seracı yetiştirmek üzere 6 aylık mesleki eğitim kursları da verilmesi planlanıyor


Eskiyol mevkisinde ilk etapta 11 dönüm alanda 20 kişiyle faaliyete başlanan tesiste, organik biber, salatalık, domates, yaklaşık 150 çeşit süs bitkisi ile meyve fideleri ve üretimi yapılıyor. Daha sonra tesisin 275 dönüme çıkarılacağı ve serayla ilgili mesleki eğitim kursu verileceği belirtildi.

Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin ile işletmeci Kazım Sakarya tesiste incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Girgin, tesisin ilçenin gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Projeyle Türkiye'nin sayılı tesislerinden birinin oluşacağını ifade eden Kaymakam Girgin, ''Burada süs bitkiciliği, kesme çiçekçilik, rulo çim ve değişik organik fide üretimi yapılacak. Vatandaşlarımıza organik biber, domates, salatalık gibi fidelerin üretilip çoğaltılması ve onlara satılmasıyla ilgili de çalışmalar yapılıyor. Bu proje gerçekten sadece bölgemizde değil Türkiye'de de sayılı alanlardan birisi. Bu anlamda Türkiye'de sayılı tesislerden birisi olacak'' dedi.

-Tarım ve Seracılık Okulu-

İşletmeci Kazım Sakarya da, babadan ve dededen kalma fidancılık ve çiçekçilik işine ileriki zamanlarda ''Seracılık ve Tarım Okulu'nu da katacaklarını söyledi.

Yakın zamanda Türkiye'deki tek ''Tarım ve Seracılık Okulu''nu faaliyete geçirmek için altyapı çalışmalarında son aşamaya geldiklerini bildiren Sakarya, şunları söyledi:

''Üretimin yanı sıra mesleki eğitim kursları açacağız. 6 aylık kurs döneminde seracıları yetiştireceğiz. Daha sonra okul açacağız. Bunun için bütün izinleri aldık. Yakın bir zamanda toplam 275 dönüm alanda üretim yapacağız. Hedefimiz bu alanda 200 kişiyi istihdam etmek.''

Seradan alışveriş yapan Zeynel Özsayın ise, Nusaybin'den Mardin'e seyir halindeyken serayı fark ettiğini ifade ederek, seradaki renk cümbüşünden adeta büyülendiğini dile getirdi.

zaman


Yerel Haberler

MollaCami.Com