Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Uludere 100 gündür adalet bekliyor

Diyarbakır Ofis’te bir araya gelen Kardeşlik İçin Adalet Platformu birleşenleri, 100. gün geçmesine rağmen Uludere’de ölenlerin faillerinin bulunmamasını açtıkları pankart, taşıdıkları, attıkları slogan ve yaptıkları konuşmalarla protesto ettiler.


Uludere 100 gündür adalet bekliyor
Kardeşlİk İçin Adalet Platformu (KİAP) birleşenleri, 100. yüzüne giren Uludere katliâmının faillerinin bulunmamasını açtıkları pankart, taşıdıkları, attıkları slogan ve yaptıkları konuşmalarla protesto ettiler.


Diyarbakır Ofis’te bir araya gelen KİAP birleşenleri adına yapılan açıklamada, Şırnak’ın Uludere ilçesi Gülyazı ve Ortasu köylerinden, “sınır ticareti” için gittikleri Kuzey Irak’tan köylerine dönmekte olan sivillerin üzerine Türk Silâhlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları tarafından bomba yağdırılması sonucu 17’si çocuk 34 sivil vefat ettiği hatırlatıldı. 28 Aralık’ta gerçekleşen olayın üzerinden 100 gün gibi uzun bir süre geçtiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Açık olan bu katliâmın sorumluluğunun kabul edilmesi, üzerine gidilmesi, kusuru olanların açığa alınması, istifa edilmesi-ettirilmesi-, cezalandırılması, bu türden olayların bir daha gerçekleşmemesi için olayın gündemde tutulup mahkûm edilmesi ve devlet adına özür dilenmesi gerekirken, akla ziyan gelişmeler yaşandı.


Ortasu katliâmının derhal aydınlatılması gerekiyor. Çünkü Ortasu katliâmı, Kürt sorununda bir milata dönüştü. Ortasu’da yaşananların sıradan şeyler olmadığı; halkların kardeşliğinin, adaletin, çözüm arayışlarının, barışın, umudun hedef alındığı gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır. Hal böyleyken, hükümetin bir boyutuyla iradesini de hedef alan bu saldırıya karşı devleti koruma refleksiyle hareket etmesi ve faillerin ortaya çıkarılması noktasında gereken hassasiyeti göstermemesi, katliamla umulan hedefe ulaşıldığını göstermektedir.


Katliâmla ilgili rapor hazırlayan, görüntüleri izleyen TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun ulaştığı bilgiler kamuoyu ile paylaşılacak mıdır? TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun Uludere izlenimlerinde de cevabı aranan ancak verilemeyen istihbaratı kim vermiştir ve bu istihbarat hangi kaynaklar tarafından değerlendirilmiştir?”


Yeni Asya Gazetesi


Yerel Haberler

MollaCami.Com