Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Anayasa baştan sona değişmeli

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, mevcut anayasanın bir darbe, korku anayasası olduğunu belirterek, ‘’Baştan sona yeniden bir anayasa yapılıp değiştirilmesi lâzım’’ dedi.


Ardahan’da bir lokantada sendika üyeleriyle bir araya gelen Özer, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören yasanın Meclis’ten geçmesinin çok doğru bir karar olduğunu belirterek, sendika olarak buna destek verdiklerini söyledi. Daha önce sendikalarının konuya ilişkin teklifi gündeme getirdiğini ifade eden Özer, ‘’Ayrıca başka bir talep de din eğitimi derslerinin okullarda seçmeli ders olmasıydı.


Bu noktada Meclis deyim yerindeyse, camiamızın haklı taleplerini gerçekleştirme adına güzel adımlar atmış oldu’’ diye konuştu. Çocukların kendi kültürüne ait dersleri almaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Özer, ‘’İnşallah çocuklarımız önümüzdeki yıllarda sadece imam hatip liseleri değil, diğer okullarda da dinî eğitimi görmüş olur.


Bu, belki cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından biridir’’ ifadesini kullandı. Ahmet Özer, 1982 Anayasası’nın mutlaka değişmesi gerektiğine de dikkati çekerek, şunları kaydetti: ‘’Mevcut anayasa bir darbe anayasası, bir korku anayasasıdır. Bir yasak zihniyetini barındıran bir anayasa olduğunu söylüyoruz. İnsanların özgürlüklerini kısıtlayan bir anayasa. Baştan sona yeniden bir anayasa yapılıp değiştirilmesi lâzım. Bunun milletin önüne getirilmesi gerekiyor. Milletin kendisinin içinde bulunduğu, milletin değerlerinin içinde bulunduğu bir anayasa olmalı.’’


Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com