Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Seçmeli Kur’ân ve din eğitimi imam hatibe ilgiyi azaltabilir

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, ortaöğretimde din eğitimine yönelik seçmeli dersler konulması halinde velilerin ‘’Ben imam hatibe gönderme ihtiyacı duymuyorum’’ diyebileceğini belirterek, ‘’Bu, imam hatip liselerine rağbeti artıracak bir şey gibi kimilerince değerlendirilirken, belki de azaltacak sonuçlar çıkaracaktır’’ dedi.


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, NTV’nin canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bozdağ, özetle şunları söyledi: ‘’Bu imam hatip liselerine rağbeti arttıracak bir şey gibi kimilerince değerlendirilirken, belki de azaltacak sonuçlar çıkaracaktır. CHP ideolojik bir tartışma yapıyor, tam da imam hatip liselerine karşı duruşu kamufle etmek için bir tartışma yaratıyor.


Terör mağduru olarak kabul edilmesi halinde, kimler terör mağduruysa ve terör saldırıları sırasında hayatını kaybetmişse, devlet olarak onların geride kalan yakınlarına sahip çıkmak bizim vazifemiz. ‘Terör mağduru olarak kabul edilmesi halinde, kimler terör mağduruysa ve terör saldırıları sırasında hayatını kaybetmişse, devlet olarak onların geride kalan yakınlarına sahip çıkmak bizim vazifemiz. ‘Sen Hristiyansın ben sana sahip çıkmıyorum, sen Müslümansın ben sahip çıkıyorum’ anlayışına İslam da, vicdan da, Türk milletinin gelenek ve kültürü de izin vermez.

Herhangi bir konu olduğunda ‘benim yetkim yok’ veya ‘ben bu konuda inisiyatif alamam’dan öte ‘benim görüşüm şu’ diye kanaatini, düşüncesini rahatlıkla ortaya koyan bir BDP, Parlamento çatısı altında Kürt meselesinin çözümüne daha da fazla katkı sağlar.’’


Yeni Asya Gazetesi

ne alaka her musluman kuran ogrenmeli bence !!!


Haberler

MollaCami.Com