Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Parmak izindeki sır

PARMAK İZİNDEKİ SIR

Herhangi bir suçluyu tespitte sağlam bir usul vardır: Parmak izlerinin
alınması.

Parmak izleri, yanıltmayan kimlik kartlarıdır. Çünkü hiçbir insanın parmak izi diğer insanınkine benzemez. Dünyadaki insanlar sayısınca farklı parmak izleri vardır.

Bu harika kimlik üzerinde 1875 yılında Sir Edward Henry ciddi olarak durdu. Bir kısım tecrübelerden sonra parmak izleri polis teşkilatınca kullanılmaya başlandı. İngiltere, ilk defa resmen 1884’te parmak izini delil olarak kullanmayı kabul etti.

Parmak izleri öylesine harika bir yaratılışa sahiptir ki, insan ne kadar yaşlanırsa yaşlansın, ne değişiyor ne de kayboluyordu. Hatta üst deri koparılsa yerine çıkan deri aynı özelliklere sahip oluyor. Yanan parmaklar bile tedavi olunca eski özelliğini koruyor.

Parmak uçlarında korunan taklidi imkansız iz mucizesi hakkında Kuran-ı Kerim ne buyuruyor?

Kıyame Suresinin üçüncü ve dördüncü ayetlerinde Allah-ü Teala, mealen buyuruyor ki:

İnsan, öldükten sonra kemiklerini bir araya toplayamayacağımızı mı sanıyor? Biz, parmak uçlarına varıncaya kadar onu derleyip toplamaya kadiriz.

Kuran-ı Kerim’in işaret ettiği bu inceliği insanlık ancak 1300 sene sonra anlayabildi. Parmak uçlarının insanlar sayısınca farklı parmak izlerine işaret ettiğini kavrayabildi.

İnsanlar ağız, burun, göz, kulak gibi uzuvlarda ne kadar farklı olsalar da birbirlerine benzeyebilirlerdi. İkiz, üçüz, beşiz insanlar vardı. Şaşırmak mümkündü. Ama parmak uçları insanı şaşırtmayan kodlara, genetik bir yapıya sahipti.

Milyarlarca insanın parmak izlerini birbirinden farklı olarak yaratan Yüce Allah, elbette ki onları yeniden yaratmaya da kadirdir.

Milyarlarca insanın parmak izlerini birbirinden farklı olarak yaratan Yüce Allah, elbette ki onları yeniden yaratmaya da kadirdir.

Harika paylaşım için teşekkür ederim :)

Rica ederim kardeşim :)

İnsanın parmak izinin ana rahminde parmakların rahim duvarına yapışmak suretiyle oluştuğunu okumuştum.

Rabbim nelere Kadir degil mi?


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com