Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Misyonerlerin hedefleri

MİSYONERLERİN HEDEFLERİ

Bu yüzyılın hemen başlarında Kudüs’te toplanan dünya misyonerler kongresinde Papaz Züveymür, şöyle konuşuyordu:

“Aslında sizin (misyonerlerin) en önemli göreviniz, Müslümanları dinlerinden etmenizdir. Böylece Allah’la, buna bağlı olarak da ahlak ile hiç bir ilgileri kalmasın. Çünkü milletleri hayatlarında ayakta tutan gerçekler bunlar olmaktadır.

Siz İslam beldelerinde Müslüman olmayan bir gençlik hazırladınız. Böylece bunların Allah ile ilgileri kalmamıştır, hatta onu tanımak bile istemiyorlar. Siz Müslüman’ı İslam’ından ettiniz.

Buna bağlı olarak da öylesi bir Müslüman kesim oluştu ki, bu sömürgecilerin istediği doğrultuda bir İslam bağlısı. Bunlar hiç bir zaman önemli işlere değer veremez olmuşlar, rahatı ve tembelliği sever olmuşlardır.

Dünyada tek istedikleri şehvettir. Eğer bir şeyler öğrenirse bu, şehvetleriyle ilgilidir. Şayet mal edinmeye uğraşırsa bu, şehevi istekleri içindir. Böylece şehvetleri uğruna en değerli şeyleri verebilmiş olsunlar.”

Yine Züveymir diyor ki:

“Sömürmeye dayalı eğitim sistemi 1882’lerde başladı. O tarihten itibaren okullardaki eğitim programlarından, ilkokul dahil olmak üzere önce Kuran derslerini kaldırttık. Sonra İslam tarihi dersleri bu programlardan çıkarıldı.

Böylece yepyeni bir nesil meydana gelmiş oldu. Bu Müslüman olmayan, Hıristiyan ve Yahudi de olmayan yepyeni bir nesil. Bu yeni nesil; neye inandığını bilmeyen, şaşkın ve amaç olarak sadece maddeyi düşünen bir nesil… Her hangi bir akideye inanmayan, her hangi bir dini hak olarak tanımayan ve her hangi bir vatana saygısı olmayan şaşkın bir nesil…”


Hulasa edecek olursak; yukarıda yazılanları okuyunuz sonra tekrar yavaş yavaş okuyunuz. Sonra etrafınıza ve Müslümanlara bir bakın bir duyun bir hissedin sizce ne derece hedeflerine ulaşmışlar.


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com