Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Herkes imtihandadır


Hep kendinizi kusurlu, hatalı kabul edin. Mertlik suçu kendinde bilmektir. Peygamberimiz vâdediyor: "Haklı olduğu halde, haksızım, ben hatalıyım diyene Cenneti vâdediyorum, söz veriyorum" buyuruyor.
Fizikte bir kaide vardır. Artı artıyı iter, eksi eksiyi iter. Zıt kutuplar birbirini çeker. İki tarafta ben haklıyım derse netice de kavga çıkar geçim olmaz. Yani karı kocadan birisi fani olursa geçim olur. İkisi de diri ise geçim olmaz. Peki, ikisi de fani ise ne olur? İkisi de fani ise o evde ilahi aşk başlar.
Bir müslümana çatık kaşla bakmak haramdır. Güleryüzlü olmayan kimse mümin sıfatlı değildir. Müslim -Gayrimüslim herkese karşı güleryüzlü olmalıdır. Başkasının kötü ahlakından şikayet eden kimsenin kendisi kötü ahlaklıdır. Başkalarının kötülüklerinden bahsediyorsak bu kendimizin kötü olduğunun alametidir. Güzel ahlak eziyetleri sineye çekmektir.
Herkes imtihandadır.
Kul hakkından korkan [önemini bilen] ayağını uzatıp yatamaz.
Aldatan aldanmıştır.
Kimseye tepeden bakmayın. Tepeden bakan tepetaklak gider.
Su-i zan en tehlikeli günahlardandır. Çünkü su-i zannın tövbesi olmaz. Yani kişi su-i zan ettiğini bilmediği için tövbe etmez. Tövbe edilmeyen günahın cezası cehennem ateşidir.
İnsana en büyük bela dilinden gelir.
İyi olmak için iyilerle beraber olmak lazımdır.
Kişinin işi olursa işi, sever onu her kişi. Kişinin işi olursa kişi, çıkmaza girer onun her işi.
Kibir ve bunu benden başkası bilmemelidir iddiası, insanları daima yalnız bırakır ve sevimsiz kılar. Çünkü bunun dibinde karşı tarafa güvensizlik vardır. Güven ise, sevginin barışın ve başarının temelidir. Güvenin kaybolduğu yerde hayat durur ve insanlar birbirine düşman olur, merhamet kaybolur. Bunların yuvaları yıkılır ve cenazelerine kimse gelmez olur. Halbuki, birlikte, beraberlikte, kardeşlikte, anlaşmada yani cemaatta rahmet vardır.
Sevginin dayandığı bir temel vardır o da karşılıklı güvendir. İnsan güvendiği ve çok sevdiği biri için hayatını feda eder. Güven varsa sevgi de vardır. Güven ve sevgi varsa başarı da vardır. İnsanları başarılı olmaları için zorlamak doğru değil. İnsanları bulundukları yerde mutlu olmalarını sağlayınız. O güveni tesis etmek ve işi önüne koymak lazım. O artık onu sevgi ve güvenle alır götürür. Ona iş tarif etmeye gerek yoktur.
Bir yumruk gibi olmalı! El açık olursa parmaklar zarar görür. Yumruk haline gelirse zarar görmezler.
Mü’min gıda gibi olmalıdır. Her zaman ihtiyaç duyulmalıdır.
Yüzü insanlara dönük olan insanlarla çarpışır, yüzü ahirete dönük olan, herkes ona kavuşmak için yarışır.
Saadete kavuşan insan kızmaz, sevinir.
Mü’minin alameti güleryüzdür. Münafığın alameti çatık kaşlı olmaktır. Allahü teâlâ ihsan ettiği nimeti göstermemizi sever. Müslüman olmak nimetini nasıl göstereceğiz; güler yüzümüzle, tatlı dilimizle, merhametimizle, şefkatimizle.
Size gelen nimete vesile olan kimseye teşekkür etmedikçe, o nimet için yapacağınız şükrü Allahü teâlâ kabul etmez.
/ mollacami.net // İktibasdır // Müderris //

Allah razı olsun, her satırı özlü, güzel sözle dolu.
Rabbim anlamayı ve yaşamayı nasip etsin.

Yapılması çok zor faidesini yapanlara sor.....Yapan varmıdır yok mudur bilinmez ama biraz olsun yapmaya başlamak gerek..İşin aslına taalluk eden İbadetlere ehemmiyettir...Gereken hakkı verebilen ibadete zaten bunları yapmaya başlar...İbadeti yapmayan yapamayan bunlardan ne anlar...Onun için buyurulur: İnnessalaate tenhaa aninnehyi vel munker...İşin özü bu...


Emeğinize sağlık Allah sizleri okuyanları okuyamayanları bu vasıf ile vasıflandırsın.....

Rabbim anlamayı ve yaşamayı nasip etsin.

Mevlam ihmal degil imtihan eder


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com