Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ManU: Biz de Türk Takımı Sayılırız

Manchester United Hocası Ferguson ''THY ile Sponsorluk Anlaşması Yaptık. Artık Bir Türk Takımı Sayılırız.'' Dedi.

Türk Hava Yolları ve İngiltere Premier Lig'in dünyaca ünlü takımı Manchester United arasındaki sponsorluk anlaşması imza töreni yarın İngiltere'de gerçekleştirilecek.

İngiltere Premier Lig'de yarın Manchester United - Fulham maçı öncesinde Old Trafford Stadı'nda gerçekleştirilecek imza töreni öncesinde gösteriler de yapılacak. İmza töreninden önce bugün Türk basın mensuplarıyla biraraya gelen Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson, Türk Hava Yolları'nın kendilerine şans getireceğini söyledi.

İngilizlerin tecrübeli teknik direktörü Ferguson, ''Türkiye'nin özellikle de İstanbul'un bendeki yeri ayrı. İstanbul'u unutamıyorum. Özellikle 1992 yılında Galatasaray ile oynadığımız Şampiyonlar Ligi ön eleme turundaki yaşadıklarımızı ve Ali Sami Yen Stadı'nı hiç unutmuyorum.'' dedi.

Tecrübeli teknik adam, 3 - 3 biten ilk maçın rövanşında Ali Sami Yen Stadı'nda cehenneme hoş geldiniz 'Welcome to hell' pankart ve tezahüratlarını unutamadığını da belirterek, ''Türk takımlarıyla maçlar yaptık ama özellikle 1992'deki Galatasaray maçını hiç unutamıyorum. Tabii Dolmabahçe Sarayı'nı ve Boğaziçi'ni de unutamıyorum. Türkiye ve özellikle de İstanbul çok güzel.'' diye konuştu.

Alex Ferguson, bir basın mensubunun Türk takımlarına özellikle de Galatasaray ve Fenerbahçe'ye takıldınız, bundan sonra Türk takımları ile oynayacağınız maçlar nasıl geçer? şeklindeki sorusuna ise esprili bir şekilde cevap vererek, şunları söyledi;

''Biz Türk Hava Yolları ile sponsorluk anlaşması yaptık. Yarın da imza törenimiz var. Artık biz de bir Türk takımı sayılırız. Onun için maçlar daha bir güzel geçer.''

Tecrübeli teknik adam, bir soru üzerine ise, Manchester United'in hem İngiltere Premier Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olacağını söyledi.

ANLAŞMA 3.5 YILLIK OLACAK

Bu arada küresel krize rağmen Avrupa'nın dördüncü büyük havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları ve dünya futbol devlerinden İngiliz futbol kulübü Manchester United arasındaki sponsorluk anlaşmasının resmi töreni yarın Old Trafford Stadı'nda gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili Türk ava Yolları'ndan yapılan açıklamada ise, ''3,5 Yıllık sponsorluk anlaşması çerçevesinde, Türk Hava Yolları İngiltere'nin dünyaca ünlü takımı Manchester United'ın "resmi sponsoru" ünvanı ile kulübün kendi sahası Old Trafford Stadı'ndaki reklam panoları başta olmak üzere tüm internet dahil mecralarında reklam ve logoları ile yer alacak. Manchester United takımının futbolcuları ile reklam filmi çekecek, bazı PR aktivitelerinde takım oyuncuları yer alacak, dünyada bu sponsorluğun iletişim ve reklamını yapacak, Manchester United TV kanalında spot reklam yayınlama hakkı olacaktır. Türk Hava Yolları, Manchester United'ı İngiltere dışında gerçekleştirilecek turnuvalara ve kamplara taşıyacak.'' denildi.

Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, sponsorluk anlaşmasını son derece önemsediklerini ve bu işbirliğinin global marka olma yolunda emin adımlarla giden Türk Hava Yolları'na önemli katkılarda bulunacağını ifade etti.

İngiltere'nin en büyük futbol kulüplerinden birinin resmi taşıyıcısı olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Topçu, anlaşmanın her iki kurum için de çok önemli getirileri olacağını söyledi.

(CİHAN) (Cihan Haber Ajansı) 14.03.2010 14:32


Spor Haberleri

MollaCami.Com