Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kadının kölelik çağındayız





Kadının kölelik çağı


Bir asırdır güya kadın hakları savunuldu. Gerçekte ise kadın üzerinden İslamiyet’e saldırıldı. Bu bir asırlık taktiktir. Daha uzun süre ise garp dünyasında yaşanmıştır. Şarklı münevver oradan alarak aynı taktiği kendi halkına karşı uygulamıştır. Bugün de sürüp gitmektedir. Halbuki kadının asıl haksızlığa uğraması modern zamanlardadır. Bunu biraz tahlil gücü olan yakalar. Her sabah Washington caddelerinde görüyorum, içim eziliyor. Birtakım kadınlar, kanalizasyon işçisi, asfalt işçisi, inşaat işçisi. Ne kadın kalmış ve tabiatı ile ne de erkek olmuşlar. Bir öncelikleri, farklılıkları imtiyazları yok. Kimsenin acıdığı da yok. Eşitlik denmiyor muydu? Alın size eşitlik. Bahsettiğimiz manzara sadece Amerika’da değil Avrupa’da da eşitliği kurmuş. Şoförlük, kadının en hafif mesleği.
Kadın modern zamanlarda köleleştirildi.
Seks köleliği.
İş köleliği.
İstismar köleliği.
Bizde bir kısım medya diğer tarafı hiç göstermedi. Kadına dair konuştukları kuma, kafes, dayak ve son zamanlarda töre cinayetlerinden ibaret kaldı. Ya diğerleri? Onlar neden saklanır. Hayır göz önündedir ama idraklerin üzerine şal atılır. Batıda, burada nikâhsız hayatlar almış başını gitmiş. Bizde bazı dizilerde yapılan nedir? Sanat adı altında kadın bir sömürü çarkının ucuz malzemesidir. Komünizm yıllarca suçlandı. İsnat edilen suç kadının ortak mülkiyet yapılmasıydı. Bunu komünizm ne kadar istedi, ne kadar yapıldı meçhul. Ancak kapitalizm fazlasıyla gerçekleştirdi. Ortak mal için illa ortak yatak şart değil. Bir dizi, bir yatağı bütün erkeklere taşıyor. Zina sadece ten temasıyla değil.
Şu gazetelerde, mecmualarda çıplak resimler neden vardır?
Tiraj için.
Dizi reyting, fotoğraf tiraj, internet ziyaretçi, sahne hasılat için.
Dünya kurulduğundan beri kadın hiç bu denli sömürülmedi.
Modern zamanlar kadını köleleştirdi.
Baba veya koca dayağı ne kadar kötüyse kadının sahnede, dizide, sayfada istismarı da o denli kötüdür.
İslamiyet, kadına layık olduğu hürriyeti, layık olduğu itibarı verdi. İslam hüviyeti taşıyan bazılarının hataları dine mal edilemez.
İslamiyet iffetli genç kız dedi.
Nikâh dedi.
Canım anne dedi.
Hanım anne dedi.
Cici anne dedi.
Büyük anne dedi.
Anne duası dedi.
Aile dedi.
Yuva sıcaklığı dedi.
Aile saadeti dedi.
Gaddar komünizm de vahşi kapitalizm de üçüncü dünyalı şehveti de kadını çok hırpaladı, aşağıladı. Kadını kurtaran cemiyetler yarınki dünyada var olacaktır. Zarif ve narin varlık olan kadın namustur. Kadını kaybeden millet, istikbalini kaybeder...



Yazık.. Çok yazıkk..

Birde derler ki islamiyet kadını eşit tutmuyor.. Ama kendi yaptıklarını hiç hesaba katmazlar. Katarlar ama işlerine geldiği gibi..

Bu mudur kadına verilen değer?

Onlara göre kadına verilen değer, telvizyonda oynatıyorlar, meşhur ediyorlar ya, akılları sıra kadınlar da en az erkekler kadar değerlidir demeye çalışorlar. Halbuki açıp da bir islam dinine bakmıyorlar kadınların en az erkekler kadar, hatta bazı yerlerde erkeklerden daha fazla değerli olduğunu anlamak için..

Neymiş efendim, kariyer yapıp yükselecekmiş. Tabi onların penceresinden bakacak olduğunda, ohooo kadın hiç bu kadar değer kazanmamıştı.

Ama kadın aslında hiç bu kadar da yerin dibine girmemişti.

Teşekkürler ahirim paylaşım için.. Emeğine sağlık..

gerçekleri gözler önüne seren yazınız için teşekkür ederim ahirim kardeşim

Ama kadın aslında hiç bu kadar da yerin dibine girmemişti




ben teşekkür ederim


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com