Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Elle Selam

Elle Selam vermenin hükmü nedir ? mesela adam traktörle geliyo sesini duyuramacağından elle Selam veriyo bende elle Selamını alsam Caizmidir ?

Kaşla, gözle vs. yani hareket ile selam vermek Yahudi adetidir. Selam vermenin usulü "Selamün aleyküm" demektir, alırken de "ve Aleyküm Selam" diyerek alınmalıdır. Ancak; bahsettiğiniz gibi durumlarda, misal traktörde giderken yürüyen birinin "Selamün aleyküm" demenizi duyması mümkün olmayabilir. Sadece dudağınızı kıpırdatmakla kalırsınız. Bu durumda "Selamün Aleyküm" demenin yanında işaretle onu uyarmanız doğru olur; sadece işaretle değil de, "Selamün Aleyküm" diyerek, ve onu da duyabilmesi, hissedebilmesi için işaret de edilebilir. Tabi alırken de aynı şekilde "ve aleyküm selam" demek gerekir. Alırken de bu durumda selam verene hissettirmek için elle işaret edilebilir.

Bir anlamda da, "yanımdan geçti selam vermedi" ya da "selamımı almadı" gibi düşüncelere kapılma olmasın diye de işaret edilir, selam verdiğini ya da aldığını belli etmek için.

Yolda yürüyen iki kişi karşılaştığında kaşla, gözle selam verseler bu yanlış olur; Yahudi adetidir.

tesekkürler bunu ikl defa duydum eline saglik kardesim

önemli bir konuya değinmişsiniz cevreci1976 kardeşim. teşekkür ederiz. değerli farukaktaş kardeşimizin de emeğine sağlık cevabı çok anlaşılır ve açıklayıcı olmuş.

sagol kardeşim bende ilk defa duydum böyle birşeyi ögrettigin için alla razı olsun senden


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com