Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Elmayı tuzlayarak yemek haram mı?

Birkaç kişinin elma ve ayva gibi bazı meyveleri tuzlayarak yediğini gördüm.Bir arkadaşım da 'ELmayı tuzladığın zaman alkole dönüşür,şaraba tuz atılınca sirke olur,o yüzden yemeyin' dedi.Ben de kolonyadaki alkol kırılsın diye tuz atıldığını biliyorum.Bu bilgilerde bir tezat var.Bunun hakkında bilgilendirirmisiniz?Doğru olan nedir?

Sizin tarif ettiginiz neticeye ukasabilmek icin kimyasal bir reaksiyon veya en azindan o maddelerin yapisini degistirecek kimyasal islem yapilmasi gerekir. Tuz dedigimiz nesne kimya alaninda NaCl ( Natriumklorid ) olarak tanimlanir. Asil soru burdaki Na veya Cl maddelerinin alkol ile temaslandirildiginda , alkolün yapisini etkiliyecek bir reaksiyon gösterip göstermemelerindedir.
Bu iki nesnenin birlesmesi ile alkolün yapisi etkilene biliyor desek bile, tam manasi ile ortadan kayboluyormu o da baska bir soru.
Acikcasi benim icinde bir merak konusu oldu...
Bilgisi olanlar bizimle bilgilerini paylasirlarsa memnun olurum.
Ayrica konuyu kimya alaninda uzman olan arkadaslarada sormakta fayda vardir.

:) Kimya ile ilgilenenler inşallah görürler kardeşim ne diyeyim duyduklarımı sordum sadece tüm bilgim bu ..

salatalığa domatesede tuz atıyoruz!

yani çok komik bişey bu ::)

kıymetli kardeşim üstünüze alınmayın da okuyunca o kadar güldüm ki,

vesile oldunuz Rabbim sizide güldürsün :)

güldüğüm şeyse şu yanlış anlaşılma olmasın,

evet birer müslüman olarak yediğimize içtiğimize dikkat edicez mutlaka,

ama işi vesvese boyutuna taşımak ne kadar doğrudur onada yine konuyla ilgili kişiler cevap versinler,

yakında bırakın yemeyi içmeyi namaz kılıp ezanımızı dinleyecek yer bulamıcaz ülke elden gidiyo!

insancıklarımızsa nelerle uğraşıyo,

ve bu iş birilerinin inanın çok hoşuna gidiyo!

maalesef ayakta uyutuyorlar bizi de ona gülüyorum!


NaCl deki Na yı genelde halk sodyum olarak adlandırır ,

natrium şatafatlı adı yani.....

Herkesin kendi kararı saygı duymak lazım tabiki cepni kardeşim Cenabı Hakk öyle muazzamyaratmışki yediklerimizi salatalığa tuz atınca belki alkol oluşmaz içeriğinden ama elmadaki asit neye döner bilemeyiz biz de merak ediyoruz işte koskoca Molla da elbet bir bilen çıkar :)

Elmada "malik asit" bulunuyor; formülü : C4H6O5

Bu asitin yemek tuzu ile, yani NaCl ile birleşmesinden nasıl alkol oluşturdular acaba?

Hadi NaOH oluşsun, bu alkol değil ki... :)

Zaten normalde meyvalarda ĉok az miktarlarda alkol bulunur, bu bilinen bir gerĉektir. Tabii, zihinde biŝey farkedebilmek iĉin 100 elma yimek lazim. ;)

Taz tiz tuz: Bunlar hikaye, sakincasi yok. Tabii, herseye tuz atmanin sihhi boyutunuda unutmamak lazim ;)

Haram mı bilmiyorum hiç duymadım daha önce
ne elmanın tuzlandığını duydum nede ayvanın tuzlandığını
tuzlanmadan çok güzel tatları var, Tuzlu yemenin ne anlamı var sa..

bende sayın cepni kardeşimize katılıyorum ülkemiz elden gidiyo insanlar nelerle kafalarını yoruyorlar hiç böyle bişey duymamıştım dogruluk payı ne derece merak ettim.

Elmayı tuzla yemenin lezzeti de farklı oluyor :))

Ancak bende tavsiye edilmediği boyutunda bir duyum almıştım. Tuzsun yiyelim biz de demiştim. Ama HARAM denmez. Haram mı diye başlık açarsak sizin düşündüğünüz inceliği göremediğimizde cok komik birşeymiş gibi duruverir.

Konuyu detaylı araştırmak bu konuda bilgisi olanlara sormak gerekir. Arkadaşımız da zaten sadece sormuş. Bilenin cevap vermesini beklemek daha iyi olurdu ;)

h_ü_l_y_a ülkenin bir yere gittiği yok. Sadece toplum magazin programları vs ile dejenere olurken, bir bir gevura özelleşiyoruz. Bu soru da aradaki ucurumu gösteriyor. Bir kesim battıkca batarken, bir avuc müslümanda dört dörtlük olabilmek için elmasındaki tuza varıncaya kadar titizlik gösterebiliyor.. Buna şükretmek gerekir. ;)

h_ü_l_y_a ülkenin bir yere gittiği yok. Sadece toplum magazin programları vs ile dejenere olurken, bir bir gevura özelleşiyoruz. Bu soru da aradaki ucurumu gösteriyor. Bir kesim battıkca batarken, bir avuc müslümanda dört dörtlük olabilmek için elmasındaki tuza varıncaya kadar titizlik gösterebiliyor.. Buna şükretmek gerekir

tabikide şükrediyoruz sükretmek istisna;
ülke ise evet elden gidiyo malesef belki cocuklarımızın cocukları bu vatanda toprağımız var diyemiyecek bi hale getiriliyor ayrıca birbir gevura özelleşleştirilmemize kimler niçin neden oluyor birazda bunlara yorsak kafayı
rabbim sonumuzu hayır eylesin...

100 yıl önce SELANİK bizimdi.. Belki 100 yıl sonra torunlarımız izmir bizimdi diyecek bilemeyiz.

www.ihya.com/mektup.php

yukarıda size bir mektup yazdım. onu iyi okuyunuz. Hz. ömerden bu mektup. Tekrar tekrar okuyunuz. ben 10-15 senedir okumaya çalışıyorum. Ah bir de anlayabilsek..

Leşkeri gaza
Leşkeri dua

demişler..

Fazla söze ihtiyac yok. Siz mektubu okuyunuz yeterki..

http://www.ihya.com/Mkt_5.swf

bilgiler için teşekkürler degerli kardeşlerim


Elmayı tuzla yemenin lezzeti de farklı oluyor :))
.......

Evet ilk duyduğumda ben de meyve tuzla yenir mi demiştim ama güzel oluyor hakikaten :) Meramımı en açık biçimde ifade etmişsiniz Allah razı olsun. :) Takva ehli olmaya çalışıyorsak eğer şüpheli şeylerden dahi kaçınmamız gerekiyor bu yüzden ehli vardır sorayım dedim.
Bu arada İhya.com yeni tasarım çok güzel olmuş :)

kimsenin dikkatine çekmemiş sanıyorduk :)

teşekkürler

talebecikk,bir soru sordun mollayı birbirine kattın. ;) :)ama bende bir şey söylemek isterim.takvaen şüpheli olan şeylerden kaçınmamız gerekiyor bizde bunu duyduk bundan sonra elmayı tuzla yemiyoruz arkadaşlar :)


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com