Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


etli ebegümeci

ETLİ EBEGÜMECİ



MALZEME: 500 gr ebegümeci, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet soğan, 200 gr kuşbaşı dana eti, 1 adet rendelenmiş olgun domates, 2 su bardağı et suyu, 2 yemek kaşığı pirinç, 4 diş sarımsak, 1 adet kırmızı biber ve yeteri kadar tuz.

YAPILIŞI: Ebegümeci ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra iri iri doğranır. Yağda soğan ve et kavrulup domates ilâve edilir. 10 dakika daha kavrulup ebegümeci ilâve edilir. 5 dakika daha kavrulduktan sonra et suyu ve pirinç ilâve edilerek, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Sarımsaklar da kıyılıp içine atılır ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınır. Üzerine doğranmış kırmızı biber koyup sıcak olarak servis edilir. İstenirse sarımsaklı yoğurtla da yenebilir.

tşkkrlr bu saglıklı bilgi için. :D :D :D
ne kadar saglıklı besleniyosunuz mşllh.... ;) ;) ;) ;) ;)

eline emeğine sağlık teşekkürler..


eline emeğine sağlık teşekkürler..


eline emeğine sağlık teşekkürler..

Emeğine sağlık..Teşekkürler..

elinize emeğinize sağlık halis bir egeli olaraktan bu ot türü yemekleri çok severim..


eline emeğine sağlık teşekkürler..


Tuzlular

MollaCami.Com