Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Cezaevlerinde '507' alarmı



Şu Anda Cezaevlerindeki Mahkum Sayısı 97 Bin 462... Yani 507 Yeni Mahkum Daha Cezaevlerine Girdiğinde Cezaevlerinde Yatılacak Tek Bir Ranza Bile Kalmayacak.

Evet sadece 507 kişi kaldı... Türkiye'deki cezaevlerinin toplam kapasitesi 97 bin 969. Fakat şu anda cezaevlerindeki mahkum sayısı 97 bin 462... Yani 507 yeni mahkum daha cezaevlerine girdiğinde cezaevlerinde yatılacak tek bir ranza bile kalmayacak. İşte Cumhuriyet Gazetesi'nden Hülya Keskin'in haberi..
2007 yılında yaklaşık 82 bin olan bu rakam, toplam kapasitesi 97 bin 969 olan cezaevlerinin alarm verdiğini gösteriyor.

Tablonun ciddiyetinin farkına varan Adalet Bakanlığı, Balıkesir, Kırşehir, Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu bazı illerde açılması planlanan cezaevlerinin inşasını hızlandırarak söz konusu cezaevlerini haziran ayında tamamlamayı planladığını açıkladı.

Cezaevlerinin neden dolup taştığını da Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2007 yılı asayiş raporu net bir şekilde açıklıyor. Rapora göre 2007 yılında ülke genelinde işlenen suç sayısının 593 bin 636 olduğu belirtilirken hakkında işlem yapılan kişi sayısının ise 444 bin 587’ye ulaştığı ifade ediliyor.

SUÇ EN ÇOK BÜYÜK KENTLERDE İŞLENİYOR

Açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde suçların yüzde 42’si İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde işleniyor. Toplam sabıkalı sayısının ise 8 milyonu geçtiği Türkiye’de Adalet Bakanlığı Adli Sicil Bankası’na kayıtlı kişi sayısının 14 milyona ulaşması ise dikkat çekiyor. 2000 yılında çıkarılan af yasasından 28 bin 114 hükümlü ve tutuklu yararlanırken bunlardan 447’si tekrar suç işleyerek cezaevine geri döndü. Tahliyeler sonrası cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlülerin sayısı 49 bin 512 kişiye düşmüştü. Yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) tanıdığı olanaklara göre de 3 bini aşkın hükümlü, hapis cezasını, Necmettin Erbakan gibi evinde ya da çeşitli kamu işlerinde çalışarak çekiyor. 2.5 yıl önce devreye giren denetimli serbestlik uygulamasıyla 3 bin 25 hükümlü, cezasını kamu yararına çalışarak çekti. Hükümlüler 411 bin 374 saat kamu yararına ağaç dikim, bakım, onarım çalışmaları ve idari hizmetlerde çalıştı.


RABBİM bütün kardeşlerimize imanlı yaşayıp , kötü işlerden uzaklaşmayı nasip etsin..

RABBİM bütün kardeşlerimize imanlı yaşayıp , kötü işlerden uzaklaşmayı nasip etsin..
amiin


Güncel Haberler

MollaCami.Com