Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Antep Çorbası



Malzemeler :
300 gr kemikli tavuk eti
100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
8 su bardağı su
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı mısır unu
1 tutam safran
Tuz
Süsleme için:
2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı


Hazırlanışı :
Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın.Eti kevgirle ayrı bir yere alın.Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın.Suyunu muhafaza edin.

Tereyağını bir tencerede eritin.Mısır ununu ilave edip pembeleştirin.Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın.Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.

ellerine sağlık kardeşim...


ellerine sağlık kardeşim...

Teşekkürler firdevs kardeşim :)


ellerine sağlık kardeşim...

yahu eline saglık ,içim eride be .öldürcekmisiniz bizi

rica ederim ilginize ben teşekkür ederim

BEN DE NİZİPLİYİM, AMA İLK DEFA BÖYLE BİR ÇORBA TARİFİ DUYDUM DENEMEK İSTERİM.

Ne diyelim kolay gelsin Nizipli... :) ;)

eline emeğine sağlık çok teşekkürler

Teşekkürler firdevs kardeşim :)

Rica ederim arkadaşlar, gözlerinize sağlık...


eline emeğine sağlık çok teşekkürler

Rica ederim...
Gözlerine sağlık hak yolcusu...

ellerine sağlık antepli yine döktürmüşün kardeşim ;)


Rica ederim...
Gözlerine sağlık hadi gülümse...


Çorbalar

MollaCami.Com