Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kur’ân’ı öğrenip hatimlerini yaptılar





AKHİSAR Söğütlü Camiinde Kur’ân öğrenmenin yaşı yoktur diyen 38 kişiden 5 kişi hatimlerini yaptı. İkindi namazından sonra lokma dökümü ile başlayan hatim merasimi gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Akşam namazından sonra yatsı namazına kadar Akhisar müftüsü Ramazan Orhanlar ve Akhisar Vaazlerinden Refik Demirel’in dini sohbetleri ile devam eden gece Müftü Ramazan Orhanlının Kıldırdığı yatsı namazından sonrada devam etti. Namaz sonrası Hatim yapan Birol Özkaynak, Murat Özkaynak, Süleyman Bircan, Mehmet Güneş ve Halil İbrahim Ulaç’ın okuduğu mevlit’i şerif ve ilâhilerle gönülleri feth ettiler.


Hatm’i Şerif ve ilâhilerden sonra Müftü Orhanlı hatim duâsı yaptı. Hatim yapan Süleyman Bircan konuşmasında, “Peygamber Efendimizin (asm) ‘Kur’ân okuyunuz, çünkü Kur’ân okuyanlara kıyamet günü şefaat edilecektir’ hadisi şerif’i doğrultusunda 3 Ekim 2011 tarihinde içinde bulunduğumuz camimizde gece kursuna başladık. Efendimize (asm) 23 yılda nazil olan Kur’ân-ı Kerim’i kısa zamanda öğrenip defalarca hatim etme imkânına kavuştuk. Cenâb-ı Hakk′a hamdolsun. Bu gün itibariyle kursumuz bitti ve kapatıyoruz. Kapanıyor diye belki üzülüyoruz, ama Kur’ân öğrenmiş olup Hatim etmenin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz.” dedi.

Akhisar / Erhan Çelik


Yerel Haberler

MollaCami.Com