Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


" Bursa Ulu Camii’nde engeller kalkıyor "

Bursa Ulu Camii’nde engeller kalkıyor 23.02.2012

BURSA Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, göreve geldiklerinden bu yana her gün yeni projelerle hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Ay, ”Engelli vatandaşlarımız için Bursa Ulu Camii’nin batı kapısında oluşturacağımız bir platform ile engelli vatandaşlarımız tekerlekli araçlarıyla içeri alınacak, cami içinde kendilerine ayrı arabalar tahsis edilecek. Ayrıca işitme engellilere yönelik yine Ulu Cami’de Cuma Hutbeleri verilecek.” dedi. Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, basını bilgilendirme toplantılarının ikincisini gerçekleştirdi. Ördekli Kültür Merkezi’ndeki toplantıda konuşan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, göreve geldiklerinden bu yana başlattıkları çalışmaların devam ettiğini aktardı. Müftü Ay, “Birinci Projemiz; ‘Bursa’nın Manevî Değerlerinin Marka Şehir Olma Sürecine Katkıları’ adını taşıyor. Bu projemiz Prof. Dr. Mefail Hızlı danışmanlığında yürütülüyor. Bu çalışmalar devam ederken, Bursa Valiliği, Avrupa Birliği projelerinden birini müftülüğümüze teklif etti. Bu kapsamda proje yürütücülüğü, Bursa Müftülüğü’nde olmak üzere, Amasya, Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Manisa, Trabzon dahil 7 ilde tarihî camilerde görev yapan din görevlilerinin bilgi ve becerilerini arttıracak eğitimlerin verilmesini içeren proje teklifimiz ile başvuruda bulunduk.” dedi. İkinci projelerinin ise “Ailemiz Herşeyimiz” projesi olduğunu anlatan Ay, “Bu projede camiler ve Kur’ân Kursları aracılığıyla toplumu oluşturan fertlere ulaşmayı hedeflemiştik. Geçtiğimiz ay, camilerde bu konuda vaazlar verildi. Belirlediğimiz 119 Kur’ân kursunda, 22 Şubat-10 Mayıs tarihleri arasında 21 Müftülük Personelince ‘Aile içi eğitim, aile içi iletişim ve Sağlık’ konularında seminerler verilecek.” şeklinde anlattı.
ULUCAMİ’DE ENGELLİLERE UYGUN PLATFORM

AYRICA Bursa Müftülüğü, internet sitesinin de yenilendiğini ve bugün 24.00’dan itibaren hizmete gireceğini anlatan Müftü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, “Bunun yanında engelli vatandaşlarımız için Bursa Ulu Camii’nin Batı kapısında oluşturacağımız bir platform için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları neticelendiğinde, engelli vatandaşlarımız tekerlekli araçlarıyla Batı kapısından içeri alınacak, cami içinde kendilerine ayrı arabalar tahsis edilecektir.” açıklamasında bulundu. Müftü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, bunun yanında işitme engelli vatandaşların talebi üzerine Cuma namazında Ulu Cami’de ayrılan mekânda tercüman vasıtasıyla aktarılacağını söyledi. Müftü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, kış aylarında kan bağışında azalmalardan dolayı Kızılay ile yaptıkları ortak çalışma sonrasında 2 Mart Cuma günü camilerde sağlığı koruma ve kan bağışı konusunda hutbeler verileceğini de belirtti.

Yeni Asya Gazetesi / Hüseyin Hiçdurmaz / Bursa

aslında her cami için böyle bir uygulamayapılmalı bence..


Yerel Haberler

MollaCami.Com