Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Maria, Meryem oldu

SİMAV ilçesinde yaşayan ve Türk kocası yaklaşık 5 yıl önce vefat eden Romanyalı Maria Muhtarlar (35), Müslüman oldu ve ‘’Meryem’’ adını aldı. Simavlı Kani Muhtarlar, 2003 yılında çalışmak üzere Romanya’ya gitti.


Burada ‘’Maria’’ adlı Romanyalı kadınla tanışarak evlenen Kani Muhtarlar, 2007’de eşiyle birlikte Simav’a döndü. Kocasını yaklaşık 5 yıl önce kaybeden Maria Muhtarlar, ülkesine dönmeyip oğlu Arda (5) ile Simav’a bağlı Beyce beldesinde yaşamaya devam etti ve yaklaşık 2 yıl önce Türk vatandaşlığına geçti.

Muhtarlar, yaptığı araştırmalar sonucu Müslüman olmaya karar vererek, Simav Müftülüğü’ne başvurdu. Müftü Şükrü İkiz’den ihtida belgesini alıp ‘’Kelime-i Şehadet’’ getirerek adını ‘’Meryem’’ olarak değiştiren Muhtarlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, tekstil işçisi olarak çalıştığını ve iş arkadaşlarından İslâmiyet ile ilgili bilgiler aldıktan sonra dinini değiştirmeye karar verdiğini söyledi.


İslâmiyet’in hak dini olduğunu yaptığı araştırmalar sonucu anladığını dile getiren Muhtarlar, ‘’İçimde daha önce var olan huzur eksikliğini İslâmiyet’te buldum. Müslümanlığı tercih ettiğim için çok mutluyum. Simav’da eşimin hatıralarıyla hayatımı sürdürmek ve çocuğumu burada büyütmek istiyorum’’ dedi.


Yeni Asya Gazetesi


Yerel Haberler

MollaCami.Com