Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


27 yıldır ihtiyaç sahibi kızların çeyizi için örgü örüyor

VAN - Van'ın Gevaş'ın ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Şemam İdiz, 27 yıldır yaptığı seccade, yün çorap ve el işlerini ihtiyaç sahibi genç kızlara çeyizlik olarak dağıtıyor.


Elmalı Mahallesi'nde oturan Şemam İdiz, 27 yıl önce eşini kaybettikten sonra kendisini hayır işlerine adadı.

Evlenen kızlar arasında çeyizliğini hazırlarken maddi imkansızlık sebebiyle zorlananlar olduğunu gören İdiz, boş vakitlerinde bu kızlar için çeyizlik hazırlamaya karar verdi.

İdiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi durumu iyi olmayan gelin adaylarına yardım etmek için 27 yıldır örgü ördüğünü belirterek, şunları söyledi:

''Ben yaşadığımı yaşadım. Bundan sonra ihtiyacı olan genç kızlarımıza bir katkım olsun istedim. Yaşım geçti demeden, 'benim de onlar yapacağım bir şey olmalı' diyerek en iyi bildiğim örgü işini yapmaya karar verdim. Böylece yün çorap, çeyizlerde kullanılan farklı el işleri ve seccade yaparak boş vakitlerimi oturduğum yerden değerlendirmiş oldum. 27 yıldır ürettiğim yüzlerce el işi ürünü gelin giden kızların çeyizine katkı olarak verdim. Onların duasını almak bana güç veriyor.''

Küçük el işlerinin gözleri yorduğunu ifade eden İdiz, 3 yıl önce sol gözünde görme sorunu yaşamaya başladığı için küçük el işleri yerine yapılması daha kolay olan seccade yapmaya devam ettiğini kaydetti.

Bir seccade için 10 yumak yün gerektiğini bildiren İdiz, ''Çocuklarımın bana verdiği harçlıkla bu yünleri alıyorum. Yaşım ilerlediği için artık 1 ayda ancak bir seccade bitirebiliyorum. Şimdiye kadar yüzlerce seccade ördüm, o seccadelerin üzerinde namaz kılanlar bana dua etseler benim için en büyük mutluluk kaynağı olur'' dedi.


Güncel Haberler

MollaCami.Com