Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bir deriye İNANCINI kurban edenler (May-Et Vurgunu)

Bir deriye İNANCINI kurban edenler

Vatandaşların kurban bağışı yaptığı Deniz Feneri, Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV gibi derneklerin, 220 bin kişi adına kurban kestirmek için anlaştığı May-Et’in çok az kesim yaparak 40 milyon TL vurgun yaptığı iddiasıyla başlatılan operasyonda ilginç sonuçlara ulaşıldı.


May-Et yetkilileri, denetim için kesim yerine gelen görevlileri müshilli kola içirip uzaklaştırmış.

KURBAN vurgunu iddialarının odağındaki May-Et’in, kesimlerin yapıldığı tesislerden dernek görevlilerini uzaklaştırmak için müshilli kola yöntemini kullandığı belirlendi. Kurban bağışı yapılan dernekler, toplamda 220 bin vatandaş adına kesim yaptırmak için May-Et firmasıyla anlaştı. Ancak firmanın bu rakamın çok altında kesim yaparak yaklaşık 40 milyon TL vurgun yaptığı iddiaları üzerine, operasyon başlatıldı. Operasyonda, polis ilginç sonuçlara ulaştı. LÖSEV için Ankara’nın Kazan İlçesi’nde 7 bin hayvan kesimi yapması gereken MAY-ET’in tesislerine inceleme yapmak üzere bayramın birinci günü dernek görevlisi S.K. geldi. Tesislerde sadece vatandaşların kurbanlarının kesildiğini gören S.K., şirket yetkilisi D.N.’ye, “Bizim kurbanlarımız nerede? Ne zaman kesilecek” diye sordu. D.N., kadın görevliye kesimlerin bir saat içinde başlayacağını söyledi. S.K.’nin şüphelenmesi üzerine D.N., May-Et’in sahibi Mahmut A.’yı arayarak durumu anlattı. Telaşa kapılan Mahmut A., eczaneden müshil ilacı alınıp görevliye ikram edilecek kolaya konulması talimatını verdi. Şirket çalışanları nöbetçi eczaneden müshil ilacı alıp Mahmut A.’nın planını devreye soktu. S.K., kendisine ikram edilen kolayı içtikten bir süre sonra karnı ağrıdığı için sık sık tuvalete gitmek zorunda kaldı.

Bedava kesip görüntü aldılar
S.K. yarım saat sonra hastalandığını söyleyerek tesisten ayrıldı. Şirketin değişik illerdeki kesim alanlarında da aynı yöntemi kullandığı tespit edildi. May-Et’in, kesimlerin yapıldığı bölgelerde bazı vatandaşların kurbanlarını bedava keserek kameraya çektiği ve bu görüntüleri derneklere gönderdiği belirlendi. May-Et’in, kurban kesimi için anlaştığı Ankara Yenimahalle’de bulunan 300 metrekarelik bir tesiste, bayramda 3 bin büyükbaş hayvanın kesildiğine ilişkin Mehmetçik Vakfı’na makbuz düzenlendiği iddiası da soruşturuluyor. Tesisin sahibi, polise, bir günde sadece 20 büyükbaş hayvan kesebildiklerini beyan etti.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Cengiz Ergün, LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Ezer, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz, THK Başkanı Osman Yıldırım ve TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz’un ifadelerinin alınmasına devam ediliyor. 61 şüphelinin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Mehmetçik Vakfı: Para iadesi yapılır

ANKARA Emniyeti’nin vekaletle kurban kesiminde yolsuzluk yapıldığına ilişkin soruşturması devam ederken, konuya adı karışan üç dernek yönetiminden de ‘Kurban kesimleri eksiksiz yapıldı’ savunması geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “Kurban kesilmemişse, ibadet yerine getirilmemiş sayılır” açıklamasının ardından, bazı vatandaşlar bu kurumlardan paralarının iadesini istedi. Mehmetçik Vakfı’ndan bir yetkili kesimlerin vakıf görevlileri nezaretinde yapıldığını, soruşturma sonuçlanana kadar yeni açıklama yapılmayacağını belirtti. Vakıf yetkilisi, “Soruşturmanın sonucu beklenmeli. Gerekirse para iadesi yapılabilir” dedi. LÖSEV’den yapılan açıklamada ise konunun vakıfla değil, May-Et firmasıyla ilgili olduğu belirtilerek, “Bizim bütün belgelerimiz ispatlı. Yöneticilerin sadece bilgisine başvuruldu” denildi. Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri Recep Koçak ise bağışlara ait kurbanların tamamının kesildiğini belirterek, “Bu nedenle para iadesi gibi bir şey söz konusu değil. Kesimler kamera kayıtlarıyla belgelendi” dedi.

HÜRRİYET

Bu haber doğrultusunda "Para verenlerin niyeti belliydi, kesilse ne olur-kesilmese ne olur" gibi düşünceye kapılanlar var...

Kurban kesilmemiş ise, para veren kesildiğini zannetse de para veren kişinin üzerinden kurban borcu kalkmaz.




Kurban kesilmemiş ise, para veren kesildiğini zannetse de para veren kişinin üzerinden kurban borcu kalkmaz.


evet çok doğru kardeşim...

musluman yurdumun dogru insanlar, masALLAH her turlu uckagitcilik bizde.....


Güncel Haberler

MollaCami.Com