Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


bunlar nasıl melek?

ETÖ'ye yönelik son operasyon öncesi yurtdışına kaçtığı belirlenen ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer'in, vakıf paralarını PKK'lılara burs olarak verdiği ve karşılığında yalancı tanıklık yapmalarını istediği ortaya çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasının 12. dalgasında gözaltına alınan ve kartel gazeteleri tarafından “eğitim melekleri” olarak kamuoyuna lanse edilen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticilerinin eğitim melekliği adı altında eğitim düşmanlığı yaptıkları belirlendi.

Bir kısım medya tarafından ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Meriçli, Bursa Şube Başkanı Kadriye Gökçadır, Genel Sayman Perran Yorgancıgil ve ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer'in eğitim gönüllüsü gibi gösterilmesine rağmen başörtülü öğrencilerin eğitim haklarının engellenmesine yönelik birçok demeçleri olduğu tespit edildi. Bu isimlerin yıllardır eğitimde başörtüsü karşıtlığı yaparak örtülü öğrencilerin mağdur olmasına sebep oldukları belirlendi.

Başörtülü öğrencilerin eğitim almalarını engelleyenlerin başında gelen ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, Milliyet Gazetesi'nde 7 Ağustos 2006 günü yayınlanan açıklamasında “Yasal olarak kapanmış durumda türban olayı, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve AİHM kararları var. Türbanlı öğrenci üniversitede okuyamaz. Son derece demokrat bir insanım ama yasalara uyulması gerektiğine inanıyorum, o anlamda jakobenim. Hoşgörüyle bakamıyorum, türban bir simge ve cumhuriyet değerlerini korumak zorundayız. İslami bir topluma dönüşmek istemiyorsak, laiklikten ödün vermemeliyiz” demişti. Saylan, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasına yönelik kanuni düzenlemelere de karşı çıkmış ve “Bizim istemediğimiz bir şeyin Türkiye'de olması mümkün değil” ifadelerini kullanmıştı.

MERİÇLİ HOCA(!) FETVA BİLE VERMİŞTİ
Aynı şekilde ÇYDD Başkan Yardımcısı Prof Dr. Filiz Meriçli, 4 Şubat 2008 tarihinde Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N 1K programına katılıp başörtüsü meselesini erkek egemenliğinin baskısı olarak değerlendirmişti. Meriçli, programda bu baskının din adına yapıldığını iddia ederken, "Ağabeyleri saçlarının yarısını tıraş etmiş. Başını açmasın diye" şeklinde komik bir iddiada bulunmuştu. Ardından fetva da veren Meriçli, ilahiyat hocalarıyla görüştüklerini belirterek, "Kadının başını örtmesi farz değil" demişti.

Meriçli'nin başörtülü öğrencilerin eğitimini engelleme açıklamaları bununla da bitmiyor. Prof. Dr. Meriçli, 7 Şubat 2008 tarihinde ÇYDD üyesi olan kadınlarla birlikte saat 14.00 sıralarında Şişli'deki Atatürk Müzesi'nin önünde toplanarak türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına karşı çıkmıştı. Filiz Meriçli, konuşmasında başörtülü kızlar için daha önce programda yaptığı “Ağabeyleri saçlarının yarısını tıraş etmiş. Başını açmasın diye” açıklamasını tekrarlamıştı.

GÖKÇADIR: BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER KAVGA VE KAOS SEBEBİ
ÇYDD Bursa Şubesi Başkanı Kadriye Gökçadır ise Ankara'da düzenlenen 222-A eylemine katılmıştı. Eylemde konuşma yapan Kadriye Gökçadır, başörtülü öğrencilerin okumalarının ülkemize barış ve özgürlük değil, kaos ve kavga getirdiğini iddia ederek başörtülü öğrencilerin eğitim haklarının ellerinden alınmasına destek vermişti.
ÇYDD Genel Saymanı Perran Yorgancıgil ise başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasının gündemde olduğu günlerde orduyu tahrik edici açıklamalar yapmış ve “Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş, laik ve demokratik bir hukuk devleti olarak gelişmesinin teminatı, başta Anayasamızın değiştirilemez maddeleri olmak üzere, Cumhurbaşkanımız, yasama, yürütme ve yargı erklerimiz ve ordumuzdur. Yeryüzünde ve bölgemizde büyük karmaşaların yaşandığı bu dönemde, ülkeyi yönetenlerin söylem ve eylemlerinde, popülist ve kışkırtıcı bir yaklaşımla vazgeçilmez temel değerlerimizi ve makamları hedef almaları ve bu yolla din sömürüsü yapmaları asla kabul edilemez” demişti.

YAŞER İMAM HATİP'E SALDIRMIŞTI
ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer de İmam Hatipli öğrencileri hedef göstererek gündeme gelmişti. ÇEV Başkanı Yaşer, yaptığı bir açıklamada şu küstah sözleri söylemişti: “Ulusal egemenliğimizin kutlandığı her 23 Nisan'da geleceğin yetişkinleri olan çocuklarımızın söz aldığı Çocuk Meclisi'nde 21 yaşında, İmam-Hatipli bir gencin kürsüye çıkması kabul edilemez. Cumhuriyet'in çağdaş değerleri ve yasalarıyla adeta hesaplaşmak üzere tehdit eden bir öğrenciyi eğiten ve TBMM'ye getiren zihniyeti şiddetle kınıyoruz.”

YÜKSEL: ÖĞRENCİLERİN SEÇTİKLERİ YOL TÜRBAN OLAMAZ
ÇYDD yöneticisi ve dolandırıcılıktan yargılanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski Rektörü Yücel Aşkın'ın yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ise “Üniversitede öğrenim gören kız öğrencilerimizin kendilerini geliştirmek, eğitmek ve meslek sahibi olmak için seçtikleri yol asla ve asla türbanla bağdaşamaz. Sadece kızlarımızın değil bütün çocuklarımızın akılcı düşünmek ve bilimselliği izlemek hedefleri arasında olmalıdır. Gençlerimizin hedeflerinin bu doğrultuda olmasını gerçekleştirirsek bu fotoğrafın içinde türbanın yeri yoktur” ifadelerini kullanmıştı.



Başörtülü öğrencilerin eğitim almalarını engelleyenlerin başında gelen ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan


Az once canli yayinda kuyruguna basilmis gibi savunmaya geçmislerdi kendileri.
Dikkatimi çeken boynunda bi esarp basinda bi bandana vardi (kanser hastasi oldugundan)
Ey ALLAH'im dedim, senmisin ugrasan boyle kapattirirlar basini iste !!!
Gerçi o bunu idrak edebilecek kapasite de degil, sorsan guzel goruntu için der.
Zaten bu insanlarin yuzlerinden nur alinmis oldugundan ibret ve korku ile bakiyorum.


Güncel Haberler

MollaCami.Com