Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çocuklarını sınava getiren annelere başörtüsü engeli

Çocuklarını sınava getiren annelere başörtüsü engeli


Rektörlüğünü Prof. Dr. Emin Alıcı'nın yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) düzenlenen özel sınava küçük çocuklarını götüren anneler, başörtülü oldukları için kampüse alınmadı.


Multimedya

İzmir Dokuz Eylül'de skandal


Başı açık kadın veliler ile erkeklerin kampüs alanına girmelerine izin verildi. Çocuklarını gözü yaşlı bir şekilde sınava göndermek zorunda kalan veliler, "Biz memur, öğrenci değiliz. Çocuklarını sınava getiren vatandaşlarız. Kampüse sadece çocuklar alınsaydı bu kadar gücümüze gitmezdi. Bu problem çözülsün, ikinci sınıf vatandaş olmaktan bıktık." dedi.

TUDEM isimli bir özel firma tarafından 10 YTL karşılığında dün Türkiye genelinde ilköğretim öğrencilerine yönelik seviye tespit sınavı düzenlendi. Öğle saatlerinde yapılan sınavın, DEÜ Dokuzçeşmeler Kampüsü ayağında ise başörtüsü problemi yaşandı. Kampüse çocuklarını getiren onlarca başörtülü veli, kapıdaki güvenlik görevlilerince içeriye alınmadı. Çocuklarını sınav salonuna kapalı olmayan tanıdık arkadaşları ya da tek başına göndermek zorunda kalan başörtülü kadınlar, sınav sonuna kadar merakla kampüs kapısında ve parklarda bekledi. Kampüse alınan diğer veliler ise hukuk fakültesinin kantininde oturup çay içti. Güvenlik görevlileri, verilen emirleri uyguladıklarını söylemekle yetindi. Başörtülü velilerden Ayşe Bolat, "Bize, 'Başınızı açıp gireceksiniz, aksi halde giremezsiniz.' dediler. Çocuklarımız içeriye ağlayarak girdi." dedi. Mürvet Şeker de, "Başı açık olanların alınıp bizim kapıda bekletilmemiz çok gücüme gitti. Böyle bir şey olacağını bilseydim çocuğumu sınava göndermezdim." diye konuştu. 4 velinin çocuğunu ellerinden tutarak sınava götüren başı açık veli Sevda Saygın da uygulamanın anlamsız ve haksız olduğunu dile getirdi. Problemi görüntülemek için Dokuzçeşmeler kampüsüne giden gazeteciler de içeriye alınmadı. Bir görevli, gazetecinin kamerasını almaya çalıştı. Görevliler, olayın basına yansımasının ardından sınav sonunda başörtülü kadınların çocuklarını içeriden alabileceğini söyledi.

dün akşam haberlerde izledim çok sinir oldum yaa. >:(
inş yakında kalkıcak şu başörtüsü engeli.
o günleri dört gözle bekliyorum :-[

BIZ KIMLIGIMIZE DÖNMEDIGIMIZ MÜDDETCE BUNLAR HORTLAR:

dogum! bayagi sancili oluyor, insallah düsük degilde gürbüz bir cocuk meydana gelir... 8)


BIZ KIMLIGIMIZE DÖNMEDIGIMIZ MÜDDETCE BUNLAR HORTLAR:
maalesef öğle >:(


Güncel Haberler

MollaCami.Com