Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İngiltere’de Lordlar Kamarası'na Müslüman duası

İngiltere’de Lordlar Kamarası'na Müslüman duası


İNGİLTERE’de dua ile çalışmalarına başlayan İngiltere Avam ve Lordlar kamaralarında, her gün bir başka dinin duasının okunması planı üzerinde çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Anglikan Kilisesi ve Protestanlığın, Avam ve Lordlar kamaraları üzerindeki baskınlığının sona erdirilmesi fikrine dayanan planın, BBC’nin Radyo 4 kanalındaki uygulama örnek alınarak yapıldığı ve Lordlar Kamarasının ilgili komitesinin konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Değişiklik olursa, her iki kamarada da güne rotasyon usulü her gün bir başka dinin duaları okunarak başlanacağı, BBC’nin Radyo 4 kanalında olduğu gibi, böylece bütün dinlerin seslerini duyurmalarına olanak sağlanmış olacağı
belirtiliyor.

Çalışmaları yürüten Tara Lordu Brabazon’un, önerinin ilk sahibi Sih Lord Rana ile diğer lordlardan gelen teklifleri değerlendirmekte olduğu, 16. yüzyılda başlayan her iki kamaranın da dualarla açılması uygulamasında nasıl bir
değişiklik yapılabileceğine, bu değerlendirmenin ardından karar verileceği ifade edildi.

İngiltere’de Lordlar ve Avam kamaralarında okunan duaya katılım konusunda zorunluluk bulunmuyor. Ancak bu dua bölümü halka açılmıyor.

Londra Haber Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com