Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kutsal Emanetler'e ''açık saçık giriyorlar

Kutsal Emanetler'e ''açık saçık giriyorlar!''
Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı, Topkapı Sarayı’nı işgal eden Tarih Vakfı’nı saraydan çıkartmak için hukuki mücadele veriyor.



Emre Kongar’ın Kültür Bakanlığı Müsteşarı olduğu dönemde Topkapı Sarayı’nın bir bölümünün 49 yıllığına Tarih Vakfı’na kiralandığına dikkat çeken Ortaylı, “Bu bölüm sarayın atölyesidir. Şimdi orada düğünler yapılıyor, saray çökertiliyor. Tarih Vakfı’nı çıkartmak için uğraşıyorum ama olmuyor” dedi. Ortaylı Topkapı Sarayı’na çok ziyaretçi geldiğini belirterek, “Özelikle yabancı turistler çok geliyor. Bunlara sınırlama getirmek gerekiyor. Herkesin Topkapı Sarayı’ın gezmesi şart değil” dedi.

Açıklara engel olamıyorum

Prof. İlber Ortaylı, Kutsal Emanetler’in sergilendiği bölüme gelen ziyaretçilerin kılık-kıyafetlerinin kurallara uygun olmadığını dile getirerek, şunları söyledi: “Kutsal emanetler bölümüne girişleri kontrol etmemiz lazım. Kutsal emanetler bölümüne girenlere açık-seçik girilmemesi kuralı vardır. Ancak bu kuralı uygulatamıyorum. Elini kolunu sallayarak açık saçık kıyafetlerle oralara giriliyor. Kapıda görevliler bunu dikkate almıyor. Çünkü benden daha çok maaş alıyor.”

VATAN

buraların saygısızca gezildiği malum..sorumlular ne demek gücüm yetmiyo..orası maaşın çokluğu veya azlığıyla mı düzelecek..osmanlının buralara verdiği kıymeti bizden iyi bilenler lütfen el atsınlar.

Çok yazık yaa bari onlara saygınız olsun

ASLINDA ÇOK İSTESELER YAPARLAR.İSTANBULDA BAZI CAMİLERDE İLK GİTTİĞİMDE KAPIDA ETEK VE BAŞ ÖRTÜSÜ VERİYORLARDI.ŞU AN NASIL BİLMİYORUM DİKKATİMİ ÇEKMEMİŞ. AMA AYNI ŞEYİ BENCE TOPKAPI SARAYINDA DA YAPABİLİRLER.BUNA TURİST LERDE KARŞI ÇIKMAYACAKTIR.BİR İSLAM ÜLKESİNE GELDİKLERİNİN BİLİNCİNDEDİRLER.

tşkkrlr............
...........................

Osmanlı zamanında Eyüb'e asla gayrimüslim sokmazlarmış,

Padişah ben bu ülkenin yöneticisiyim ama oranın sahibi Eyüb Camii imamıdır,o izin vermeden sizi o mekanlara sokamam dermiş,

ve girememişler o mübarek yerlere..........


Güncel Haberler

MollaCami.Com