Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Salçalı şehriye çorbası


Malzemeler

5 yemek kasigi domates salcasi
2 yemek kasigi kadar sivi yag (ben hep minimum miktarda yag kullanirim)
3-4 bardak sicak su
1/2 bardak arpa sehriye
Tuz, kuru nana


Oncelikle yagi ve salcayi tencereye koyup, tencereyi ocaga aliyoruz. Orta ateste 7-8 dakika kadar salcayi yagin icinde kavuruyoruz. Daha sonra sicak suyu ve tuzu ekleyip, su kaynamaya baslayinca sehriyeleri de ekliyoruz. yaklasik 20 dakika kadar pistikten sonra arpa sehriyelerin pisip pismedigini gozle kontrol edyoruz. Yagi en basta eklemis oldugumuz icin, naneyi yakmadan corbanin icine atiyoruz. Yaklasik 7-8 dakika daha pisirdikten sonra corbamiz hazir :) Daha eksi olmasini isterseniz limon ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

elinize emeginize saglik tesekkürler..


elinize emeginize saglik tesekkürler..


elinize emeginize saglik tesekkürler..

teşekkürler elinize sağlık


Çorbalar

MollaCami.Com