Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dumanı üstünde Toros çorbası...

İrmik, bulgur, nohut gibi hububatla hazırlanan bu çorbanın yoğun tadı ve kıvamıyla adeta dumanı üstünde...



KAÇ KİŞİLİK: 10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:
1 su bardağı irmik

1 su bardağı ince bulgur

1 soğan

2 yumurta akı

Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber

2 litre et suyu

250 gr haşlanmış nohut

75 gr tereyağı

Terbiye için:
1 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
* İrmik ile bulguru bir kapta karıştırın. Soğanı soyup rendeleyin. Yumurta aklarıyla birlikte bulgurlu karışıma ilave edin. Tuz, karabiber ve çok az su ekleyip hamur kıvamında yoğurun. Karışımı nohut büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Et suyunu tencerede ısıtıp bulgurlu topları haşlayın.

* Nohudu tencereye ekleyip 5 dakika pişirin. Terbiye için, un, yoğurt ve limon suyunu bir kapta çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan çok az ekleyip ılıtın. Tencereye ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritip kırmızıbiberi ekleyin. Biberli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

elıne saglık :D


elıne saglık :D


:P

ellerine emegine saglik kardeşim teşekkürler..


ellerine emegine saglik kardeşim teşekkürler..

Şuan olsada içsem dedim. :)

Teşekkürler...


ellerine emegine saglik kardeşim teşekkürler..


Çorbalar

MollaCami.Com