Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Harp okulları tüm gençlere açılsın




Meslek ve Teknik Liseleri ile İHL mezunlarının askerî okullara başvurmasının önünü açacak yasal düzenlemeyi desteklediklerini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, imam hatiplilerin Kara, Deniz ve Hava Harp Okullarına müracaat edememelerinin eğitimde fırsat eşitliğiyle bağdaşmadığını kaydederek, “Herkesin, tüm gençlerimizin, imam hatip liselilerin de hayallerini gerçekleştirebileceği özgür ve demokratik bir eğitim sistemi istiyoruz” dedi.



DIŞLAMA VE AYRIMCILIĞA BİR AN ÖNCE SON VERİLMELİ



Avcı “Meslek liselilerle İHL′lilerin, milletimizin Peygamber ocağı olarak adlandırdığı kutsal bir kurumdan tecrit edilmesi toplum vicdanında yara oluşturmaya devam etmektedir. Bu nedenle, polis okullarında kaldırıldığı gibi askerî okullarda da meslek liselilere ve İHL′lilere dönük dışlama ve ayrımcılığa bir an önce son verilmesi gerekir. Milletvekillerimizi her türlü istismara fırsat vermeden, gençlerimizin geleceği için çözümde buluşmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Harbiye bütün gençlere açılsın

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Erkek- Kız Meslek ve Teknik Liseleri ile İmam Hatip Lisesi mezunlarının askerî okullara başvurmasının önünü açacak olan yasal düzenlemeyi desteklediklerini söyledi.
DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, İmam Hatiplilerin Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları’na müracaat edememelerinin eğitimde fırsat eşitliğiyle bağdaşmadığını kaydederek, “Herkesin, tüm gençlerimizin, imam hatip liselilerin de hayallerini gerçekleştirebileceği özgür ve demokratik bir eğitim sistemi istiyoruz” dedi.


DES Başkanı Gürkan Avcı, şöyle devam etti: “Demokrasinin, özgürlüklerin, barış ve huzurun hakim olduğu bir Türkiye, demokratik bir eğitim sistemiyle sağlanabilir. Her şeyin çözümü eşitlikçi bir demokratik eğitim sisteminde yatmaktadır. Eğitim sistemini çağdaş dünyanın gerekleri doğrultusunda dizayn eden reformlar başlatan Millî Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den eğitim sistemine özgürlükçü, halkçı ve demokratik yenilikler kazandırılmaya devam edilmesini istiyoruz.” Avcı, “Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasî parti liderlerini eğitim sistemindeki ayrımcılığı ortadan kaldırmaya davet ediyoruz” dedi.

Avcı “Meslek ve İmam Hatip Liselilerin, milletimizin Peygamber ocağı olarak adlandırdığı kutsal bir kurumdan tecrit edilmesi toplum vicdanında bir yara oluşturmaya devam etmektedir. Bu nedenle, polis okullarında kaldırıldığı gibi askeri okullarda da Meslek liselilere ve İmam Hatip Liselilere dönük dışlama ve ayrımcılığa bir an önce son verilmesi gerekir. Milletvekillerimizi her türlü istismara fırsat vermeden, gençlerimizin geleceği için çözümde buluşmaya davet ediyorum” dedi.


Ankara / Ahmet Terzi

ha bide boyu duseltsinler 165 ti sanirim sanirim 2 cm le kaybetmistim ... lutfen ama sayin devlet dinleyin:D

ailem dini dersanelere bile gondermeemisti yurtlarda kalmama musade gostermemisti bu yusden... askeriye girme imkanimimi kisitlamamak icin, yani dusenleme yerinde olur umarim


Güncel Haberler

MollaCami.Com