Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


coca cola

Alkol Çıktı !


Muhafazakar kesimin yıllardır İsrail bağlantısı nedeniyle tepki gösterdiği ve dolaylı yollardan ambargo uyguladığı Coca Cola ile ilgili şok bir iddia daha gündeme geldi.

ABD’nin önde gelen bir sitesi Coca Cola’nın sır formülünü belgeleriyle açıkladı. Yıllardır yılan hikayesine dönen ve Coca Cola’nın, mahkeme kararlarına rağmen şirket sırrı gerekçesiyle yıllardır açıklamaktan kaçındığı ya da belli bir kısmını açıkladığı formülün içinde önemli miktarda alkol bulunduğu ortaya çıktı.

Şirket, sitesinden duyurduğu haberde Coca Cola’nın formülünü tam olarak bulduğunu belirtirken, iddiasını da 1979 tarihli bir gazete makalesine dayandırdı. Söz konusu makalede, kolayı üretmek için geçerli içerik maddeler ve miktarları bulunuyor.

Thisamericanlife.org adlı site, haberinde Atlanta Journal-Constitution gazetesinde 8 Şubat 1979 tarihinde yayınlanan makalenin resmine de yer veriyor.

FORMÜLDE ALKOL DE BULUNUYOR

Sitenin haberini, formülün açıklanmasından çok, Coca Cola’nın içinde bulunan maddeler önemli hale getiriyor. Açıklanan formüle göre, Colanın için kafein ve asit gibi maddelerin yanısıra tam 226,7 gram alkol bulunuyor.

Açıklanan formülle ortaya çıkan bu durum, yıllardır İsrail bağlantısı nedeniyle gündemden düşmeyen ve sık sık İsrail’e yönelik ambargo listelerine giren Colaya bakış açısını kökten değişritecek gibi görünüyor.

Açıklanan formül ve bulunan alkolle ilgili şu ana kadar şirketten herhangi bir açıklama yapılmazken, Diyanetin bu konuda ne diyeceği de merak konusu oldu.

İŞTE AÇIKLANAN O FORMÜL…

12 gram sıvı koka özü

85 gram strik asit (limon asidi)

28,35 gram kafein

Şeker (işaretlerden ne miktar gerektiği anlaşılamıyor)

9,4 litre su

946,9 mililitre kireç suyu

28,35 gram vanilya

42,5 gram ya da renk vermek için daha fazla karamel

7X çeşnisi (56,6 grama 18,9 litre şurup):

226,7 gram alkol

20 damla (1,297 mililitre) portakal esansı

30 damla limon esansı

10 damla küçük hindistan cevizi esansı

5 damla kişniş

10 damla neroli

10 damla tarçın

ORTAYA ÇIKAN BELGELER

Habervakti

içinde şu var bu var diye hep mide bulandırıcı şeyler söylenirdi fakat içilmemesi konusunda çookta etki etmiyordu...
bu bencede etkili olacak gibi görünüyor...nadiren eve giren cola hiç girmeyecek inşallah...

paylasiminiz icin tesekkürler.

teşekkürler.

İştah kabartan, bağımlılık yapan maddeler var ki insanlar vazgeçemiyor :( zararını bile bile alıyor tüketiyor aynı sigara ve benzerlerinde oldugu gibi.

paylaşımınız için tşk ler hamdolsun 4-5 yıldır içimiyoruz..

Bizde bıraktık.

teşekkürler..

güzel ve sağlıklı bir bilgi.
artık ben gibi arada içenler de içmez

teşekkürler

Bu önemli konuyu tekrar gundeme getiren arkadaşlara teşekkürler.

Kızılelma kardeşim uzun bir aradan sonra sızı burada görmek çok güzel. Mavi yorumlarınızı daha sık görmek istiyoruz :)

inşallah daha sık görünür :D

Hala bu haberlere inanıyor musunuz?

Madem buldular, açsınlar Coca-Cola şirketine dava, haklılıklarını isbat etsinler. Hatta üzerine para kazanırlar, ciddiyim... Üstelik müslümanlar tarafından uygun olmadığını, şüphede kaldığımızı belirterek şişelerde açıkça yazmalarını istesinler de tüm islam alemi bu muammadan kurtulsun. Bu yılan hikayesi de bi son bulsun lütfen...

Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler. Çok güzel bir laf bu. Altını çiziyor, üstünü bile çiziyorum. Şu gibi haberlerle, emin olun, birkaç hafta satış rekoru kırıyorlardır!

alkol olsa yazardi icinde hem okadar alkol olsa millet kafayi bulurdu kesinlikle

Aslında bu vücudumuza ne kadar değer veriyoruzla da alakalı. İçinde alkol yoksa dahi sonuçta çok çeşitli katkı maddeleri olduğu muhakkak.

Şüpheli şeylerden kaçınmak gereğine dayanarak kullanmıyorum şahsen. Onun yerine ayran tercihim, birde bu ara osmanlı şerbeti favori içeceğimiz. Asit tutkunuz varsa sizi kesmeyebilir ama alışınca aranmıyor. ::) :)


Aslında bu vücudumuza ne kadar değer veriyoruzla da alakalı. İçinde alkol yoksa dahi sonuçta çok çeşitli katkı maddeleri olduğu muhakkak.


Ben de cola ve benzerlerini içemiyorum ve sebebim, içinde alkol olduğu için değil birçok katkı maddesi olduğu için...

Şüpheli ve vücuda zarar veren şeylerden kaçınılması meselesine tamamen katılıyorum. Ama bunu birkaç marka üzerinden haber yapılmasını, insanlara duyurulmasını doğru bulmuyorum ::)


Güncel Haberler

MollaCami.Com