Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Filistn Büyükelçisi Maruf:Osmanlı'nın Filistinden çekildiği günden beri...

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf'u Ziyaret Eden Saadet Partisi Heyeti Filistin Halkına Destek Verdi. Maruf, Osmanlı'nın Filistin'den Çıkçtığı Günden Beri Bu Acıyı Yaşadıklarını Söyledi.



Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf'u ziyaret eden Saadet Partisi heyeti Filistin halkına destek verdi. Maruf, Osmanlı'nın Filistin'den çıkçtığı günden beri bu acıyı yaşadıklarını söyledi.
Ziyarette konuşan eski Genel Başkan Recai Kutan, İsrail'in Filistin'de bir devlet terörü uyguladığını belirterek, bunu şiddetle kınadıklarını bildirdi. İsrail'in en gelişmiş silahlarla Filistin halkını resmen katlettiğini belirten Kutan, "Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı acıyı halkımız da yüreğinde hissetmiştir." dedi. Gazze'deki saldırılardan dolayı 300 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, bin 500'e yakın Filistinlinin de yaralandığını hatırlatan Kutan, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz." diye konuştu. Hükümete de seslenen Kutan, Türkiye'nin İsrail ile olan siyasi ilişkilerini mutlaka gözden geçirmesi gerektiğini bildirdi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek ise Filistinlilere atılan bombaları yüreklerinin en derininde hissettiklerini belirtti.


Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf ise İsrail'in kesinlikle bir anlaşmadan yana olmadığını belirterek, "Osmanlı Filistin'den çıktığı günden bu yana biz bu acıyı çekiyoruz. 104 yıldır işgal altındayız." diye konuştu. İsrail güçleri karşısında zayıf kaldıklarını, ancak bütün olumsuzluklara rağmen ayakta kalmayı başardıklarını ifade eden Maruf, "BM ve uluslararası camia daha neyi bekliyor? Uluslararası camia harekete geçerek İsrail'in yöneticilerini İnsan Hakları Mahkemesi'nde yargılamalıdır." diye konuştu. (CİHAN)


Güncel Haberler

MollaCami.Com