Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


45 Milyon Kişinin Kredi Kart Şifresi Çalındı.



TARİHİN EN BÜYÜK HACKER ŞEBEKESİ

ABD, Estonya, Ukrayna ve Çinli hackerların yakalandığı operasyona Türkiye de destek verdi

Asrın soygununa Türk-ABD darbesi
Amerika'da 45 milyon banka kartının bilgilerini ele geçiren 11 kişilik uluslararası bir hacker çetesi yakalandı. Yetkililer tarihin gelmiş geçmiş en büyük kimlik hırsızlığıyla ilişkili olarak tutuklanan çete üyelerinin mahkemeye sevkedildiğini açıkladı. Türkiye'nin de işbirliği yaptığı operasyonlarda çökertilen şebekenin 45 milyon kart detayı çaldığı öne sürülüyor. Amerikalı yetkililer, sanıkların dükkanların ve bankaların bilgisayar sistemlerine “wardriving” adı verilen bir teknik kullanarak girdiklerini ve bilgisayarlara istedikleri zaman erişimlerini sağlayan bir yazılım yerleştirdiklerini söylüyor. İnsanları yüz milyonlarca dolar dolandırdıkları ifade edilen çetenin bu paraları Avrupa bankalarına aktardığı belirtiliyor.

MAHALLE MAHALLE DOLAŞMIŞLAR
Yakalanan hacker sanıklarından üçünün Amerikan vatandaşı olduğu belirtilirken diğer sekiz sanığın ise Estonya, Ukrayna, Belarus ve Çin vatandaşları olduğu açıklandı. 11 sanığın, otomobilleriyle mahalle mahalle gezip, kablosuz internet bağlantılarının şifrelerini kırarak milyonlarca kişinin kredi ve bankamatik kartlarının detaylarına ulaştıkları ve daha sonra bu bilgileri ABD ve Avrupa'daki bilgisayar sistemleri içinde sakladıkları öne sürülüyor.

ZARAR BÜYÜK, RAKAM VERİLMEDİ
ABD Adalet Bakanlığı, bu yolla bankaların, dükkanların ve sıradan insanların büyük zararlara uğratıldığını açıkladı ama bu zararın boyutları konusunda somut bir rakam vermedi. Yetkililer, bunun şimdiye kadar ortaya çıkarılan en büyük ve en karmaşık kimlik hırsızlığı olayı olduğunu vurguluyor. Adalet Bakanı Michael Mukasey ise “Bu olay, kişisel bilgilerin çalınmasının giderek daha kolaylaştığını bir kez daha gözler önüne serdi” diye konuştu. Mukasey ' sahtekarlığın ortaya çıkarılışının da bu tür işlere girişmek isteyen kişilere açık bir uyarı niteliğini taşıdığını vurguladı.

Operasyonda Türkiye de var
Amerika'da 11 kredi kartı hackerının yakalanması operasyonunda Türkiye ve Almanya da dahil olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden güvenlik ve istihbarat örgütleri de katkıda bulundu. Öte yandan çete ABD merkezli ama uluslararası faaliyeti de olan dokuz perakende satış zincirini hedeflemekle suçlanıyor. Bunlardan dünya çapında faaliyet gösteren TJX Şirketi geçen yıl büyük bir kimlik hızsızlığının hedefi olduğunu açıklamıştı. 2005'ten itibaren bilgisayarlara sızılması neticesinde hırsızların milyonlarca kredi kartı bilgisine erişimi olduğu söyleniyor. Kimlik hırsızlığının ABD ekonomisine her yıl milyarlarca dolara mal olduğu düşünülüyor. Bush yönetimi, 2006'da 17 federal güvenlik ve istihbarat kuruluşunun işbirliğiyle bir kimlik hırsızlığı özel harekat birimi oluşturmuştu.

YENİŞAFAK

umarm bize bulaşmamışlardr.paylaşımiçin sagol

Aslında ınternetın dezavantajı.. butun kımlık belgelerımız ortada..

hayırlısı olsun ..RABBİM muhafaza etsın ıns.

ilginize teşekkurler


Güncel Haberler

MollaCami.Com