Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


O müdür görevden uzaklaştırıldı

O müdür görevden uzaklaştırıldı

Başörtülü okul birincisini kürsüye çıkarmayan müdüre, görevden uzaklaştırıldı...


Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, başörtülü okulun birincisine tören sonası ödülünü veren okul müdürü hakkında soruşturma açıldığını ve soruşturmanın selameti için görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Vali Hüseyin Avni Coş, karne dağıtımı sırasında geçtiğimiz günlerde İhsan Sabancı Teknik Kız Meslek Lisesi öğrencisi Tuğba Demir'e mezuniyet töreninde birincilik belgesini başörtülü olduğu için vermeyip kürsüye çıkartmayan okul müdürü hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığını belirten Vali Coş, "Siz de gördüğünüz gibi öğrencilerimiz okula gelmiş ama hepsi farklı kıyafette. Öğrencilerin kimisi şortla gelmiş, kimisi kolsuz gelmiş, kimisi çeşitli dekolte kıyafetle gelmiş. Artık tatil moduna girdik, insanların dilediği şekilde giyinebilmesine karşı toleranslı davranmamız lazım. Kılık kıyafete karşı, ön yargılı davranılırsa, diğer kıyafete karşı müsamahalı davranırsak öğrenciler arasında ayırım yapmış oluruz ister istemez. Böyle bir sonuç oluşmaması lazım. Ben bütün öğretmen ve yöneticilerimizin sağduyulu olmasına, meselelere toleranslı davranmaları, hoşgörülü olmalarını sorun çıkarmadan yaklaşmalarını temenni ve tavsiye ediyorum" dedi.

Coş inceleme ve soruşturma sonucunda konunun netleşeceğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Tabi ki kamuoyunda bir takım tepkiler var. Hiçkimse merak etmesin Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bir yanlışlık varsa yanlışlığı yapanlar, hak ettikleri şekilde değerlendirirler, cezalandırılırlar. Dolayısıyla kimse bu meseleyi bahane ederek, toplumu germeye, toplumda bir takım husumet duyguları yaratmaya çalışmasın. Ben münferit bir olay olduğunu değerlendiriyorum. Ve böyle kalmasını da temenni ediyorum."

Olayla ilgili gerekli tedbirlerini alındığını vurgulayan Coş, soruşturmanın selameti için ihtiyaç duyulan bütün tedbirlerin alındığını, okul müdürüne bu bağlamda görevden uzaklaştırma tedbiri uygulandığını sözlerine ekledi.

"O müdür görevden uzaklaştırıldı"

Ohhh layığını buldu! Mezuniyet değil mi? Sonuçta üniforma yok kimsenin üstünde ve katılma zorunluluğu olan bir tören değil! Dolayısıyla okul bitmiş herkes farklı kıyafetlerle gelmiş O'da başörtüsüyle katılcak tabi. Çıplak katılsaydı ödülünü alabilcekti ama dimi? Bu da sana iyi ödül oldu müdür!!


Zulmün Vesikaları

MollaCami.Com